Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike

by Tuomas Kyrö | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 9/10/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, September 10, 2020
Kirjan esittely kustantajan sivuilla:

Hyvää ruokaa ja mielipahaa!

Mies osaa rakentaa taloja, mutta ei tehdä ruokaa. Ja kun emäntä on Kuusikodin vuodeosastolla, isäntä on nälässä.

On tartuttava kauhaan, kattilaan ja karjalanpaistiin. Etsittävä ohjeita ja harjoiteltava ruuanlaiton jaloa taitoa. Kirjaston valikoimasta löytyy Pankleesialaisia makuja ja Kasvissyöjän maailma, mutta missä on helppoja kotiruokaohjeita tarjoava kirja perunaan uskovalle miehelle? Seuraa yrityksiä, erehdyksiä ja jäljittelemättömiä näkemyksiä siitä, mikä maailmassa ja ruokamaailmassa on väärin. Ja miten asioiden pitäisi olla, että ne olisivat oikein. Eikä koskaan ole liian myöhäistä oppia tekemään makkarasoppaa, jota vieraat haluavat toisenkin lautasellisen. Kuten naapurin Kolehmainen.

Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike tarjoaa hykerryttävän kokoelman taattua mielipahaa ja näkemyksiä tolkullisesta ruuasta. Ja elämästä.

WSOY, painovuotta ei ole mainittu (ilm. 2012)

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, September 10, 2020
Kirja varattu Vinha_E:lle, jonka hippasin sillä Toivelistahipassa. Postitan kirjan, ellen sitten ensi kuussa saa kuriiria Kankaanpäähän ;)

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, September 13, 2020
Kyllä vaan on ilo taas lukea Mielensäpahoittajaa pitkästä aikaa! Menossa on vasta 28/130, mutta osuvia huomioita ja kiistattomia totuuksia on tullut jo vastaan. Esimerkiksi:
"Aina on oltava matkalla, kotonakin, ja hinkumassa muualle, vaikka riittävä elämä on käden ulottuvilla. Tai jos ei käden niin kävelymatkan päässä. Sen pituus vaihtelee, 1960-luvulla minun kävelymatkani oli sama kuin nykypäivän sähköauton ajosäde." :D :D :D

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, September 15, 2020
Eilinen vapaapäivä meni autoretkellä Hattulan suunnalla, joten lukeminen ei ole edistynyt (nyt 58/130). Ei sillä, että asialla olisi väliä, sillä tätä onkin hauska nautiskella useampana päivänä, ja kun kirja kumminkin on aika ohut ja sinänsä nopealukuinen, ei Vinha_E:n tarvitse kovin kauan odotella :) Kirjekuoren kirjoitin jo valmiiksi ;)

Mielensäpahoittaja on kyllä sielunkumppanini - ja niin rasittava, ettei elämästä hänen kanssaan tulisi mitään :D Mutta asenne on kohdallaan, ei ole nykyajan vetelistä lättähatuista muuhun kuin hankkimaan peukaloihinsa rasitusvammoja älypuhelimillaan (tämä on uutisoitu meillä ihan todelliseksi terveysongelmaksi!). Kyllä pitää ihmisen pystyä huolehtimaan itsestään ja arjen pyörittämisestä.

Journal Entry 5 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, September 17, 2020

Released 1 mo ago (9/18/2020 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Luin kirjan loppuun tänä iltana ja huomenna postittelen sen eteenpäin. Tipautan Helposti-kuoren postilaatikkoon aamun kauppareissulla.

Kyllä ei olisi pahitteeksi lättähattujen lukea tämä ja ottaa opiksi. Ja miksei muidenkin. On viisaita sanoja, elämänkokemusta ja tolkkua 👍

Lukuiloa ja aurinkoisia syyspäiviä!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Osallistun kirjalla Kouluhaasteen kohtaan 15 (kotitalous -> kirja, jossa mainitaan useita kertoja ruokailu ja se, mitä syödään).

Edit: Kyllä ei monikaan kielioppiasia raivostuta yhtä paljon kuin imperatiivin monikon käyttäminen yksikkömuodon asemesta - ja siihen syyllistyy Kyrö! :O Ei asia ole ollenkaan vaikea:
- hän olkoon
- he olkoot
Miten nämä edes v-o-i sekoittaa?!

Journal Entry 6 by Vinha_E at Kankaanpää, Satakunta Finland on Monday, September 21, 2020
Kiitos kirjasta Tarya! Olen lukenu tämän joskus, en ole vaan muistanu poistaa toivelistalta. Tämä lähtee johonkin eteenpäin. Mielensäpahoittajalla on kyllä hyvät jutut.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.