Hurray! The Bookplate Creator is back!
We've been promising it for a long time, and now it's finally here... We have a brand new Bookplate creator. Read all about it in this Announcement forum post!

Minun kolmikieliset kaksoseni

by Wolfram Eilenberger | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on 9/7/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Monday, September 7, 2020
Kirjan esittely kustantajan sivuilla:

Edellisessä kirjassaan Minun suomalainen vaimoni Wolfram Eilenberger tarkasteli Suomea ja suomalaisuutta. Nyt perhe on muuttanut Kanadaan, vaimo "tekee uraa" ja Eilenberger koettaa selviytyä koti-isänä. Siinä olisi saksalais-suomalaisen perheen filosofi-isälle jo ihan tarpeeksi tekemistä, mutta päivästä toiseen hänen tielleen osuu vielä lisää hankaluuksia. Miksei hän koskaan saa rehellistä vastausta kysyessään pohjoisamerikkalaisilta naapureiltaan heidän vointiaan? Miksi suomalaiset lapset kulkevat yksin mutta pohjoisamerikkalaisia lapsia saatetaan kouluun ja muutenkin paapotaan? Ja toteutuuko hänen amerikkalainen unelmansa ylipäätään koskaan?

Suomalaisen vaimon reaktiot ovat sitten asia erikseen. Vaimon suoruus ja maalaisjärkevä teeskentelemättömyys aiheuttavat pariskunnalle monenlaista kitkaa ympäristön kanssa. Miksi ihmeessä vaimon pitäisi koko ajan hymyillä teennäisesti kaikille?

Wolfram Eilenbergerin maanläheinen huumori päästää lähelle ja koukuttaa lukijan täydellä sydämellä mukaan kolmikielisen perheen kokemuksiin kahdella mantereella.

Alkuteoksen nimeä ei ole kirjassa mainittu
Suomentanut: Anne Mäkelä

Siltala 2013

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, January 11, 2022
Kirjaanpa nyt muistiin, että lupasin kirjan toukokuulle jo syksyllä. Pitää ottaa se lukuun, kunhan saan nämä muutamat tässä ensin luetuksi :)

Eilenbergerin ensimmäisen kirjan Minun suomalainen vaimoni luin helmikuussa 2013 eli yhdeksän vuotta sitten. Saa nähdä, paljonko siitä muistan :)
https://www.bookcrossing.com/journal/11693817/

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, January 12, 2022
Luin tätä illalla sivulle 51/190 saakka. Ei kirja vielä ole vakuuttanut, vaikka onhan näitä Eilenbergerin huomioita hauska lukea :) Alla on kyse hänen vaimostaan ja amerikkalaisesta tavasta käyttää ylisanoja kaikesta.
"Korvani eivät ole koskaan saaneet kuulla sellaisia adjektiiveja hänen suustaan, tekihän hän minulle jo heti suhteemme toisena aamuna selväksi, että suomen hyvä todella tarkoittaa hyvää eikä hänen kulttuurinsa tunne korkeampia ylistämisen muotoja."

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, January 12, 2022
Tartuin tähän taas työpäivän jälkeen ja luin loppuun, eihän tämä kovin paksu kirja ole. Sen edellisen kirjan lukemisesta on tosiaan jo aikaa, mutta se oli kyllä hauskempi kuin tämä. Pari kertaa sentään meinasi naurattaa ihan ääneen, syynä oli tilannekomiikka sivuilla 170 ja 172-173 :D

Montako tuntia vuorokaudessa taas onkaan..? :P
"Se tekee yhteensä, varovasti arvioituna, kahdeksankymmentä minuuttia päivässä, siis reilut kaksi päivää tai kaksikymmentäkuusi tuntia kuukaudessa - -" (Kyse oli koulupäivistä.)

Nimestään huolimatta kirja ei käsitellyt kovin paljon kaksosia, enemmänkin olisin heistä ja heidän kielitaidostaan ja sopeutumisestaan voinut lukea. Ja hiukkasen epäilen sitä, että 19.4.2006 Turussa olisi ollut neljäkymmentä senttimetriä lunta, taisi juttu mennä liioittelun puolelle :D

Osallistun tällä BC Helmet 2022 -lukuhaasteen kohtaan 30: kirjassa muutetaan uuteen maahan. Matkustan ympäri maailmaa -lukuhaasteessa kuittaan tällä Kanadan.

Journal Entry 5 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, February 2, 2022

Released 9 mos ago (2/3/2022 UTC) at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Huomenna sitten postin matkaan hippakirjan kera :) Lukuiloa ja hyvää kevään odotusta!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Osallistun kirjalla Vapautusten vuosi 2022/helmikuu -haasteeseen ('kaksoset').

Journal Entry 6 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, February 7, 2022
Hauskaa saada tämä kirja haltuunsa. Luin tosiaan jo suomalaisesta vaimosta viime juhannuksena, sain senkin sinulta ja silloin jo oli puhetta tästä jatko-osasta. Hauskaa, että sait tästä Vapautusten vuosi -haasteeseen helmikuulle kirjan. Kiitos kirjan/kirjojen postituksesta! Ehkä ihan kohta alan odottaa kevättä, tähän asti olen vain nauttinut kunnon talvesta. Mutta hyvää kevään odotusta sinullekin!

Journal Entry 7 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, September 8, 2022
Alejandan Maailman ympäri kirja kerrallaan haasteessa halusin matkustaa Kanadaan. Ehkäpä siellä Kanadassa suurin osa kirjasta viivyttiinkin, vaikka välillä muisteltiin elämää niin Saksassa, Suomessa kuin Yhdysvalloissakin.
Kaipasin kevyttä hyvän mielen luettavaa ja tämä oli sellaista mukavaa jutustelua ja pakinointia, joka nosti aina välillä suupielet ylöspäin. Oi Kanada!

Journal Entry 8 by toukokuu at Porvoo, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, September 17, 2022

Released 2 mos ago (9/17/2022 UTC) at Porvoo, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja on tarjolla Porvoon puuhapäivän kirjabuffetissa. Kiitos, jos nappasit kirjan mukaasi!

Journal Entry 9 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, September 18, 2022
Miittiaika vierähti vauhdilla ja osin Peonion laatiman Porvoo-aiheisen kirjallisuusvisan lumoissa, jonka saattoi veikkaamalla voittaa (MOT). Yhtäkkiä piti kerätä omat jäljelle jääneet kirjat ja nappailla vielä viimeiset kiinnostavat kirjat muiden tuomista. Siinä tuoksinassa jotenkin unohdin ottaa tämän opaskierrokselle mukaan vapautettavaksi. Onneksi muut sentään pitivät huolta bookcrossareiden maineesta kirjojen villeinä vapauttelijoina, joka on nyt ikuistettu myös oppaamme Jaana Lehtiön uusimpaan dekkariin.

Journal Entry 10 by toukokuu at Malminkartanon kirjasto in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, September 26, 2022

Released 2 mos ago (9/26/2022 UTC) at Malminkartanon kirjasto in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Jätän kirjan tarjolle Malminkartanon kirjaston kierrätyshyllyyn.
Löytämisen ja lukemisen iloa!

Edit. Oli muuten paljon kirjoja tarjolla, tosi kiinnostavia paljon.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.