Veljeni vartija

by Annamari Marttinen | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingduffeliwing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 9/4/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingduffeliwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, September 04, 2020
Annamari Marttisen romaani Veljeni vartija on kertomus sisaruudesta, vahvasta yhteydestä ja sen katkeamisesta. Se on kertomus sisaresta, jota ajaa halu selvittää veljen elämän ongelmat ja veljestä, jonka elämässä ei tunnu olevan mitään hyvää.

Marttisen romaanissa sukelletaan nykypäivästä 1970-luvun suureen huumeaaltoon, joka rantautui myös romaanin tapahtumapaikan kaltaisiin pikkukaupunkeihin. Romaanin päähenkilön Tarun veljen rauhan ja rakkauden ikävä sivutuote vei mukanaan, hänestä tuli ammattimainen narkomaani jo ennen ajokortti-ikää. Häpeä ja nöyryytys, jonka muu perhe sai kokea, katkaisi sisarusten välit vuosiksi.

Kun Taru perustaa oman perheen, hän päättää ottaa veljeen yhteyttä, auttaa tätä ja selvittää vuosia hänen mieltään kaivertaneen kysymyksen: mistä kaikki oikein alkoi – ja miksi?

Veljen tapaamisesta alkaa Tarun matka kohti anteeksiantoa ja hyväksymistä. Kaikkivoipana tuoreena äitinä hän kuvittelee, että hän rakkaudellaan voi pelastaa veljensä ja tuoda tämän terveenä kotiin.

Tarun voimia koetteleva avustusprojekti vie hänet väkisinkin suoraan veljen vankilan, vieroitusjaksojen ja katuelämän täyttämään lohduttomaan suohon. Lapsuudenkuvan iloisen pojan hymystä ei näy häivähdystäkään. Hän ei kohtaakaan veljeä, jonka voisi kuumassa kylvyssä kuurata takaisin lapsuudenkodin keittiön pöydän ääreen. Taru huomaa pian, ettei mikään määrä rakkautta, tietoa tai konkreettista apua riitä, eikä hän edes tiedä ketä hän oikeastaan on päättänyt rakastaa. Hän on aina uskonut, että kaikki kääntyy joskus hyväksi, jos yrittää tarpeeksi, mutta mitä tapahtuu, jos niin ei käy? Mikä merkitys elämällä silloin on?

Veljeni vartija pohtii ihmisen vastuun rajoja ja sitä, kuinka suuria taakkoja meillä on mahdollisuus kantaa ilman, että jotain tippuu väistämättä matkan varrelle.


Olen lukenut tämän vuosikausia sitten, ja se on ollut pysyväishyllyssäni. Kroonisen tilanpuutteen takia saa lähteä maailmalle!

Journal Entry 2 by wingduffeliwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, September 08, 2020

Released 1 wk ago (9/8/2020 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelistakirja, ole hyvä!

Journal Entry 3 by Saka74 at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, September 08, 2020
Kiitos paljon toivekirjasta ja miittiseurasta!

12.9. Varattu outa1977:lle

Journal Entry 4 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, September 13, 2020
Tämä oli todella hyvä ja ajatuksia herättävä teos. Kirjassa kerrotaan hienosti ja koskettavasti, kuinka asioista vaietaan eikä niitä haluta käsitellä, vaikka niiden käsitteleminen toisikin helpotusta elämään. Samaten kirjassa kuvattiin hienosti, kuinka läheinen yrittää auttaa ja tehdä kaikkensa mutta joutuukin taistelemaan tuulimyllyjä vastaan. Kukaan muu ei ole riittävän rohkea auttaakseen ja auttaja jää yksin ja lopulta luovuttaa. Vaikka kirjassa korostetaan myös sitä, kuinka jokainen on vastuussa itsestään, minua suututti Tarun puolesta, kun kukaan muu ei ollut kiinnostunut. Miten kaikki olisikaan päättynyt, jos Sakella olisi ollut laajempi hänen elämästään kiinnostunut tukijoukko ympärillään?

Kirja sopii Delennan Kolmoishaasteeseen: esim. sivulla 214 lukee "Rakastaa, rakastaa, rakastaa!"

Journal Entry 5 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, September 13, 2020

Released 1 wk ago (9/13/2020 UTC) at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Mukavia lukuhetkiä toivekirjan parissa ja ihanaa syksyä!

Journal Entry 6 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, September 16, 2020
Kiitos toiveeni täyttämisestä. Tämä olikin nopeaa toimintaa. Viime viikolla luvattu kirja on jo täällä hyppysissäni. :)
Marttiselta olen lukenut ainakin kolme kirjaa ja kaikista olen tykännyt.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.