Zomaar familie

by Adrian Nicole LeBlanc | Nonfiction |
ISBN: 9029528184 Global Overview for this book
Registered by wingcreativeChaoswing of Groningen, Groningen Netherlands on 9/3/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingcreativeChaoswing from Groningen, Groningen Netherlands on Thursday, September 03, 2020
Hallo vinder van dit boek!

Wat leuk dat je een kijkje op deze website neemt! Enne...nu dan?

Het zou leuk zijn als:
- je een berichtje achterlaat op de site dat je het boek hebt gevonden, en waar. Dat kan anoniem maar als je lid wordt, kun je de verdere reis van het boek ook gaan volgen en dat is errug leuk.
- daarna zou je het kunnen gaan lezen...
- na lezing eventueel nog iets schrijven over wat je van dit boek vond (en dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of wetenschappelijk verantwoord te zijn hoor...)
- en dan: mag het boek de wijde wereld weer in...denk aan: een bushalte, wachtkamer, supermarkt, maar ook een vakantiehuisje, vriendin, buurvrouw...eventueel kun je het in een diepvrieszakje verpakken om het tegen weer en wind te beschermen

trouwens: als je het een heel fijn boek vond, mag het ook bij jou blijven. Het gaat erom dat er iemand blij wordt van dit boek!

een fijne dag nog!

Creative Chaos


Journal Entry 2 by wingcreativeChaoswing at Groningen, Groningen Netherlands on Thursday, September 03, 2020
Samenvatting
Wellicht de intiemste kroniek ooit over het stadsleven geschreven. - The Village Voice Meer dan tien jaar volgde Adrian Nicole Leblanc het dagelijks leven in The Bronx. Dit veldwerk leverde een verbijsterend verhaal op: dealende tieners die over topmanagementkwaliteiten beschikken; dertienjarige moeders die nóg maar een kind krijgen in de hoop hun vriendje aan zich te binden; gevangenisklanten die in eenzame opsluiting voor het eerst in hun leven tot rust komen. Zomaar familie is een fascinerende soap, gesitueerd in een van de ontoegankelijkste, gevaarlijkste en meest hectische plekken in het rijkste land op aarde: The Bronx in New York. Twee liefdesgeschiedenissen staan in dit boek centraal: de duizelingwekkende romance van de sensuele Jessica met een succesvolle dealer, en die van de veertienjarige Coco, die haar eerste liefde beleeft met Jessica' s jongere broer. De twee meisjes doorstaan geweld, zwangerschappen, dakloosheid en gevangenschap. In 1985 zijn ze tieners, alles staat nog te gebeuren. Tien jaar later hebben ze tienerdochters, die klaar staan om dezelfde weg in te slaan. Een boek dat leest als een roman, maar dat een onontkoombare werkelijkheid in zich draagt.

Journal Entry 3 by wingcreativeChaoswing at Groningen, Groningen Netherlands on Thursday, September 03, 2020
Mijn mening:
misschien heb ik dit boek niet genoeg de kans gegeven, maar ik vond de schrijfstijl net zo boeiend als een boodschappenlijstje (misschien nog wel saaier) en na 10 bladzijden lezen kon ik al geen wijs meer houden uit wie het met wie deed, welke tienermoeder van welke drugsdealer nu weer een kind kreeg, en wie er bij wie woonde, omdat ze ruzie hadden met vriendjes, oma's, kinderen....
Ongetwijfeld een waardevol boek, maar ik kon mijn aandacht er niet bij houden...sorry.

Released 3 wks ago (4/13/2021 UTC) at Buurtbieb Buiten Gewoon, Savornin Lohmanlaan 71 in Groningen, Groningen Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Het loopt lekker door bij mijn buurt bieb. Er worden mooie boeken gedoneerd, en er wordt ook vaak iets meegenomen, hartstikke leuk!

Vandaag waren er een hoop boeken meegenomen, en heeft iemand een flinke stapel Engelstalige 'Lijsters' (schoolversies van beroemde Engelstalige boeken) gedoneerd.
Omdat ik er altijd voor probeer te zorgen dat er genoeg variatie in het aanbod is, heb ik de Lijsters er eerst uitgehaald. Er is nu veel ruimte voor nieuw leesvoer., zoals dit boek!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.