Manni

by Kale Puonti | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingBlackDevilwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 8/20/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingBlackDevilwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, August 20, 2020
Tervetuloa Pasilan Myrkkyyn!

Kale Puontin Manni aloittaa Helsingin huumepoliisin työstä kertovan rikosromaanisarjan

Manni työskentelee yövartijana lääkkeiden maahantuontifirmassa Espoossa ansaitakseen rahaa insinöörinopintoihinsa. Työ on leppoisaa, ja siellä on jopa parempi nukkua kuin äidin ryyppyremmien kansoittamassa kaksiossa Jakomäessä. Kunnes eräänä yönä toimiston vieressä ammutaan joku.

Uhri tunnistetaan järjestäytyneen rikollisryhmän jäseneksi, ja tapaus tulee Helsingin huumepoliisin, kotoisasti Pasilan Myrkyn, tutkittavaksi. Manni ei näe surmatyötä, mutta hän oivaltaa nähneensä silti jotakin, mikä saattaisi kiinnostaa poliisia – ja mikä hänen omaksi tiedokseen jäädessään saattaisi tehdä hänen elämästään huomattavasti helpompaa.

Kale Puontin Manni aloittaa Helsingin huumepoliisin työstä kertovan rikosromaanisarjan. Sen keskushahmona on hieman jo kyynistynyt mutta sympaattinen rikosylikonstaapeli Pesonen työtovereineen. Pitkän poliisinuran tehnyt Puonti kertoo asiantuntevan realistisesti poliisin työstä, rikollisten arjesta ja niistä inhimillisistä tekijöistä, jotka häivyttävät mustan ja valkoisen rajan harmaan eri sävyiksi.

Journal Entry 2 by wingBlackDevilwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, August 20, 2020
Alku varsinkin oli varsin hajanainen ja oli hieman vaikea saada punaisesta langasta kiinni, mutta siitä se sitten lähti kuitenkin ja jotenkin piti kaikesta huolimatta hyvin otteessaan juonenkuljetuksen pienistä puutteista huolimatta, sillä toimintaa riitti ja tapahtumat etenivät varsin vauhdikkaasti. Esikoisteoksille kuitenkin annettava aina vähän armoa. :) Mannin seikkailut kiinnostaa kyllä ehdottomasti jatkossakin.

Journal Entry 3 by wingBlackDevilwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, August 20, 2020

Released 3 mos ago (8/20/2020 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lukuiloa Bookgeolle. :)

__________
Kiitos, että otit tämän kirjan mukaasi ja tulit myös kurkistamaan sen matkapäiväkirjaa. Toivoisin, että kirjoittaisit tähän myös oman merkintäsi kirjan löytymisestä. Voit tehdä sen nimettömänä! Myöhemmin jos luet kirjan, voit halutessasi kirjoittaa uuden merkinnän, jossa voit kertoa mielipiteesi kirjasta ja mahdollisista jatkosuunnitelmistasi kirjan varalle.

Jos haluat lisätietoa bookcrossingista suomeksi, niin seuraavat linkit ovat avuksesi:
Bookcrossing Wikipediassa
Suomenkielinen keskustelufoorumi

Journal Entry 4 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, August 21, 2020
Tämän poimin BD:n tarjoamasta pinosta eilisen miitin tiimoilla. Paljon kiitoksia! Kirja näyttää nopealukuiselta, jemmaan jälkeeni duffelille.

Journal Entry 5 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, August 25, 2020
Minäkin pääsin tämän tarinan imuun vasta alun jälkeen, alussa poliisiporukka tuntui sekavahkolta ja keskinäisistä kemioista vei aikansa päästä perille. Kokonaisuutena tämä oli vauhdikas, uskottava ja sopivan karski huumemaailman tarina. Kun oikea poliisi kirjoittaa poliisin menetelmistä, moraalikysymyksistä ja päätöksenteosta, sanoissa on erilainen fiilis. Ihan sama painoarvo on havaittavissa kuopiolaisen poliisin Marko Kilven teoksissa.

Kiitokset BD:lle tästä vauhdikkaasta lukukokemuksesta, kirjan matka jatkuu nyt maantieteellisesti lähemmäs Pasilan Myrkkyä.
***
Osallistun kirjalla lii5an kouluhaasteeseen, tämä kirja sopii Paimion kaupungin Vistan koulun valinnaisaineeseen Yhteiskuntaoppi: Rikos ja rangaistus (Oikeustietoa nuorille). Kurssilla tutustutaan erityisesti nuorten kannalta olennaiseen lainsäädäntöön, rikosseuraamuksiin, Suomen oikeusjärjestelmään,
tuomioistuinten ja poliisin toimintaan. Tämä kirja siis keskittyy poliisin toiminnan kuvaukseen ja sivuaa myös rikosseuraamuksia, tuomioita ja syyttäjänlaitosta.
http://www.paimionsauvonterveyskeskus.fi/files/7438/OPS2016_2018-2020_valinnaisaineopas_seiskat.pdf

Journal Entry 6 by wingBookgeowing at to fulfill a wish, A RABCK -- Controlled Releases on Tuesday, August 25, 2020

Released 2 mos ago (8/26/2020 UTC) at to fulfill a wish, A RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Uutukainen vielä uutukaisena jatkomatkalleenkin! Jännittäviä lukuhetkiä duffelille!

Journal Entry 7 by wingduffeliwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, August 31, 2020
No jopas jotakin, postiluukku kolahti äsken lupaavasti, mutta en yhtään osannut odottaa että näin lupaavasti! Kiitos paljon kirjasta, mielenkiinnolla odotan että pääsen lukemaan sitä.

Journal Entry 8 by wingduffeliwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, September 26, 2020
Oikein mielenkiintoinen uusi tuttavuus! Toivottavasti jatkoa seuraa.

Kirjassa seurataan Helsingin poliisilaitoksen ammattimaisen rikollisuuden rikostorjuntayksikön huumerikosten torjunnan kolmosryhmän toimintaa ja edesottamuksia, joten Kolmoishaasteeseen.

Muoks. Seuraavaksi Flower78:lle.

Journal Entry 9 by wingduffeliwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, October 16, 2020

Released 1 mo ago (10/16/2020 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Meinasin toivottaa huumehuuruisia lukuhetkiä, mutta ehkä en sitten kuitenkaan :D

Journal Entry 10 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, October 19, 2020
Kiitokset kirjasta, duffeli! Luulenpa, että pysyn mieluummin omassa todellisuudessani :D

Journal Entry 11 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, October 25, 2020
Tässä kirjassa oli aika paljon henkilöhahmoja, mutta sain kuitenkin pidettyä heidät päässäni sen verran järjestyksessä ettei se häirinnyt liikaa. Teksti oli hyvin kirjoitettua ja helppoa lukea ja lyhyet kappaleet olivat myös plussaa. Tarina itsessään kiinnosti, mitään vastaavaa huumemaailmaan sijoittuvaa tarinaa en ole aiemmin lukenut. Mannin tarina oli aika jännä ja erikoinen ja kieltämättä kyllä mietin, että voisiko tällaista tapahtua oikeasti tai tapahtuukohan jopa. Kale Puontin kirjamessujen haastattelun mukaan tällaista voisi tapahtua ja tässä olikin hänellä mielenkiintona se, että tekeekö tilaisuus varkaan.

Kirjamessujen haastattelussa kerrottiin myös, että tarinalle on tulossa jatkoa. Seuraavan kirjan, nimeltään Milo, julkaisupäivä on 7. tammikuuta 2021. Kirjoja on tulossa ainakin viisi. Tämän ensimmäisen perusteella aion jatkaa sarjan lukemista.

Released 4 wks ago (10/26/2020 UTC) at by mail / post / courier, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Manni lähtee postitse takaisin Tampereelle, josta on matkansa aloittanutkin, sillä lukutuoli toivoi tätä kirjaa. Hyviä lukuhetkiä ja mukavaa syksyn jatkoa!

Journal Entry 13 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, October 28, 2020
Tämä kirja halusi selvästi palata juurilleen Tampereelle! Kiitos kiinnostavasta kirjauutukaisesta, joka varmaan löytää jälkeeni muitakin lukijoita bookcrossaripiireistä.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.