Hyvitys

by Arttu Tuominen | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9789510442050 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 8/8/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, August 8, 2020
WSOY:n sivuilta lainattua:

"Vuoden 2020 Johtolanka-palkinnon voittanut Verivelka nosti Arttu Tuomisen suomalaisen rikoskirjallisuuden parhaimmistoon. Hyvitys jatkaa sarjaa ja nostaa rimaa entisestään.

Hyvityksessä keskiöön nousee ylikomisario Henrik Oksman, joka kantaa sisällään henkilökohtaista salaisuutta.

Ravintolaan tehty kranaatti-isku vaatii kuolonuhreja - ja uhkaa samalla paljastaa Oksmanin elämänmittaisen valheen.

Tieto pommi-iskusta nousee suureksi uutiseksi ja saa nettipalstojen keskustelut rehottamaan. Baarin edessä velloo kynttilä- ja kukkameri. "Lähettilääksi" itseään kutsuva tekijä on ennen iskua ladannut verkkoon vihaa lietsovan videon.

Porin poliisissa tapauksen vetovastuullisiksi tutkijoiksi nimetään ylikonstaapelit Jari Paloviita ja Henrik ”Härkä” Oksman, jonka sisäinen myllerrys uhkaa vaarantaa tutkimuksen.

Hyvitys on romaani väkivallan uhasta ja pelosta, väärään aikaan paljastuvista salaisuuksista ja itsensä hyväksymisestä."

WSOY, 2020.

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, September 27, 2020
Olen pitänyt Tuomisen aiemmistakin kirjoista, mutta tämä oli kyllä tähänastisen tuotannon paras! Vahva ja voimakas teksti toi lähelle ihmisen pahuutta ja pimeitä puolia, mutta en lukiessani ahdistunut, vaan koin, että tällaista lähestymistapaa tarvitaan, jotta ymmärtäisimme paremmin toisiamme ihmisinä kirjan teemoihin liittyen. Hienoa vihan ja häpeän kuvausta. Väkivaltakuvaukset kin tuntuivat tässä 'oikeilta' ja tarpeellisilta, vaikka yleensä en kirjoissa raa'asta toiminnasta välitä. Oksmanin ja Paloviidan välinen ystävyys ja työtoveruus on lähes kadehdittavaa - ihanaa, että siitä, ja näistä työyhteisön ihmisistä muutenkin saa vielä jatkossa lukea lisää.

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Wishlist Tag Game, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases on Sunday, October 4, 2020

Released 1 yr ago (10/5/2020 UTC) at Wishlist Tag Game, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lähtee SmartPost-kyydillä toivojalleen yhdessä Jaakko kullan kanssa. Kivoja lukuhetkiä!


Journal Entry 4 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, October 7, 2020
Suurkiitos toivekirjasta! Kaikki muut Arttu Tuomisen kirjat olen lukenut ja tykkäsin niistä. Odotukset ovat siis korkealla tämänkin suhteen.

5.2.2021 Varattu Annimannille

Journal Entry 5 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, February 9, 2021
Olen lukutuolin kanssa ehdottomasti samaa mieltä. Tämä on paras Tuomisen tuotannossa, eikä yksikään kirja ole ollut huono. Pidin tässä erityisesti siitä, että Tuominen nostaa rohkeasti esille vaikeita aiheita (seksuaalivähemmistöt ja perheväkivalta) ja käsittelee niitä eri osapuolten kannalta. Ihmisten tunteet, pelot ja ennakkoluulot, mutta myös toisten ihmisten ymmärtäminen ja suvaitsevaisuus tulee käsiteltyä monipuolisesti. Asioita käsiteltiin niin vahvasti, etten aina edes muistanut lukevani dekkaria. Todella hyvä kirja!

Journal Entry 6 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, February 14, 2021

Released 8 mos ago (2/14/2021 UTC) at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Miitit ovat tauolla ties kuinka pitkään, joten päätin lähettää Annimannille luvatut toivekirjat postitse. Jännittäviä lukuhetkiä!

Journal Entry 7 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, February 16, 2021
Minä olen lukenut Tuomiselta vain Verivelan, mutta se oli sen verran vaikuttava, että tämä oli pakko lisätä toivelistalle. Odotukset ovat suuret!

Journal Entry 8 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, July 13, 2021
Ei pettänyt Tuominen tälläkään kertaa, vaan tarina piti otteessaan alusta loppuun. Kuten lukutuoli ja Saka74 mainitsevat, Tuominen nostaa kirjassa esiin tärkeitä teemoja ja käsittelee niitä ansiokkaasti. Minuakaan kirja ei ahdistanut, vaikka jotkin kohtaukset ja kuvaukset ovat todella rankkoja. Ainoan miinuksen annan kielestä, joka olisi kaivannut vielä yhden editointikierroksen. Erityisesti häiriinnyin käännetystä sanajärjestyksestä, jota Tuominen viljeli makuuni liikaa ja epäluontevasti, jopa repliikeissä. Muuten silkkaa priimaa!

Journal Entry 9 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, September 19, 2021

Released 4 wks ago (9/19/2021 UTC) at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hippaterveisiä!

Journal Entry 10 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, September 22, 2021
Kiitos toiveeni täyttämisestä ja kivasta kortista! Sarjan kolmas osa odottaa jo lukemista hyllyssä, joten tämä menee todennäköisesti pian lukuun. Sarjan ensimmäinen osa oli todella hyvä!

Journal Entry 11 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, October 10, 2021
Tämä ei vienyt mukanaan samalla tavoin kuin Verivelka.
Tuomainen kuvaa taitavasti nykypäivän ilmiöitä, joihin sosiaalinen media hyvin paljon vaikuttaa ja lietsoo omalta osaltaan väkivaltaista ja rasistista ajattelua.
Alkuun kirja tempaisi vauhdilla mukaansa, mutta loppupuolen monet epäuskottavuudet veivät jonkin verran mielenkiintoani pois tarinasta. Vaikkakin ei tämäntyyppisissä tarinoissa uskottavuutta niinkään välttämättä haeta, niin tuskastun helposti, jos menee liian överiksi.
Synkkiä teemoja ja ihmiskohtaloita...nyt on pidettävä vähän taukoa ennen seuraavaan osaan tarttumista.

Kirjassa mainittiin useita maita. Saan tästä Saudi-Arabian bc-foorumin Matkustan ympäri-maailmaa haasteeseen. Siinä on maa, minne en halua koskaan matkustaa.

Tämä on varattu myrtillukselle.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.