En trettimeters reise

by Richard C Morais | Literature & Fiction |
ISBN: 9788281880924 Global Overview for this book
Registered by LESEHEST of Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on 7/12/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by LESEHEST from Trondheim, Sør-Trøndelag fylke Norway on Sunday, July 12, 2020
Hassan Haji vokser opp i Mumbai i India, hvor familien driver restaurant. Da moren dør i en tragisk ulykke, bestemmer familie seg for å bryte opp og begynne på nytt et annet sted. Hele familien- Hassans far, seks barn, tante og onkel -reiser til England. Etter det første sjokkartede møte med kulturen der, spiser familien seg videre gjennom Europa: muslinger og øl i Belgia, steinsopp i Italia og den fineste sjokolade i Sveits. Siste stopp finner de først i den lille, franske byen Lumiere. Her åpner de restauranten Maison Mumbai, tvers over gaten for den berømte og elegante restauranten til Madam Mallory, som på ingen måte er glad for konkurransen. Mallory kjemper med nebb og klør mot Haji-familiens økende popularitet i den lille byen, men må til sin store skrekk innse at den lille gutten på kjøkkenet i den billige, indiske restauranten over veien, er en kokk med et naturtalent langt større enn hennes eget. Hassan på sin side spionerer på Madam Mallory og suger til seg hennes kunnskaper. Gradvis går det opp for ham hva som er hans skjebne i livet. Med høye kulinariske ambisjoner setter han kursen mot Paris.

En trettimeters reise er en feelgood-roman om et ungt talent og hans reise gjennom den kulinariske verden. Richard C Morais forteller en varm og rørende historie om kulturer som møtes og et ungt menneskes dannelsesreise.

Journal Entry 2 by wingsota48wing at Hokksund, Buskerud fylke Norway on Tuesday, September 22, 2020
Mitt Betty XIII valg kom i går. Den ser interessant ut. Kjenner ikke forfatteren, så dette skal bli spennende!

Journal Entry 3 by wingsota48wing at Hokksund, Buskerud fylke Norway on Sunday, May 30, 2021
Ikke akkurat stor litteratur, men artig og lettlest fortelling om familie, tilhørighet og mat. Jeg er i alle fall glad jeg ikke er kokk! En bok jeg godt kan anbefale.

Journal Entry 4 by wingsota48wing at Hokksund, Buskerud fylke Norway on Sunday, July 18, 2021
Boken er på utlån til min sønn og svigerdatter.
Den kommer tilbake til meg etterhvert.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.