Isäni Leo, virolainen vapaustaistelija

by Maarja Talgre | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 7/7/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, July 07, 2020
Bolševikkien tiedustelupalvelun mies ampui virolaisen tekniikan opiskelijan Leo Talgren tallinnalaisen esikaupunkihuvilan eteiseen joulukuussa 1944. KGB:n edeltäjän NKVD:n näkemys vastarintamiehen kohtalosta oli, että “fasistien agentti” oli saanut ansaitsemansa lopun. Leo oli kuollessaan 25-vuotias; hän ei tullut koskaan näkemään Ruotsissa syntynyttä tytärtään Maarjaa.

Koko lapsuutensa Maarja Talgre odotti isää kotiin. Aikuisena häntä alkoi yhä polttavammin askarruttaa Leon kohtalo. Miksi isä esiintyi valokuvissa milloin saksalaisessa, milloin suomalaisessa asepuvussa? Miksi kammottava rautaristi, jonka Saksan vastavakoilun päällikkö Canaris itse ojensi hänelle? Oliko isä sittenkin fasistien agentti?

Maarja ryhtyi jäljittämään isäänsä. Hän haastatteli sukulaisia, tuttuja ja tuntemattomia, luki ja tutki. Alkoi hahmottua kuva, joka poikkesi täysin NKVD:n versiosta. Kuva rohkeasta, ihanteellisesta nuorukaisesta ja hänen tovereistaan, vastarintamiehistä, jotka olivat valmiit antamaan kaikkensa Viron itsenäisyyden puolesta. Kaikkensa he antoivatkin, kuka henkensä, kuka terveytensä vankiloissa ja leireillä. "Saat olla ylpeä isästäsi", vakuuttivat Leon elossa olevat toverit. Leo on kuollut, mutta hänen vapaudenhaaveensa elävät ja kukoistavat.

Ruotsinkielinen alkuteos: Leo – ett estniskt öde (1990)
Suomentanut: Pirkko Lokka

WSOY 1991

- Kovakantinen, kansipaperiton kirja

Released 1 mo ago (7/8/2020 UTC) at -- Kampin terminaalin kierrätyshylly in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Taloyhtiön ulkoremonttia tekevien ilmeisen ammattitaidottomien ja huolimattomien korjausmiesten takia kotini lainehti vettä kahdesti kahden viikon sisällä. Purkuun menevät niin lattiat kuin (pieni) osa seiniä ja kattoakin, mutta kun sen ensimmäisen tulvan jäljiltä olin nostanut kastumiselta varjeltuneet kirjat sivuun ja tarpeeksi korkealle, uusia kirjavahinkoja ei tullut. Asunto on kuitenkin tyhjennettävä, joten kirjat(kin) ovat vailla uutta kotia.

OBCZ Columbuksen hylly on jäänyt kauppakeskuksessa työmaa-aitojen sisäpuolelle, joten vien aamulla kirjoja Kampin kierrätyshyllyyn. Käy nappaamassa sieltä luettavaa!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.