Hannelore het meisje uit de sekte

by frank krake | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 9789082476422 Global Overview for this book
Registered by Anneke15 of Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium on 6/20/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Anneke15 from Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium on Saturday, June 20, 2020
Wat leuk dat je op deze pagina bent komen kijken. Als je dit leest, heb je een boek gevonden, zomaar een onverwacht cadeautje van mij voor jou... Veel plezier ermee! Hierbij trouwens wat spelregels mbt bookcrossing:

1. Het zou fijn zijn als je meldt dat het boek veilig bij jou is.
2. Daarna kun je het boek gaan lezen en als je wilt nog eens schrijven wat je ervan vond.
3. Mag het boek verder reizen, geef het dan door aan iemand anders, of laat het zomaar ergens weer achter, liefst op een veilige, droge plek. Je kunt via de bookcross-site ook weer melden waar je het hebt neergelegd, zodat anderen ernaar op zoek kunnen gaan...

Waarover gaat dit boek? Hannelore groeide vanaf haar derde op in de sekte "Gemeente Gods', waar haar ouders actief lid van waren. Het leven speelde zich grotendeels af binnen de muren van een oud klooster in Nederland. Vijftien jaar lang werd ze gehersenspoeld en leefde ze in haar eigen wereld. De charismatische en zichzelf "Profeet 'noemende sekteleider Sipke Vrieswijk voerde met zijn partner Aagje een waar schrikbewind. Niemand was veilig.
Toen het einde nabij leek "ontvoerden' ze Hannelore naar Israël, Zweden en Cyprus. Na jaren gevangenschap, drank en drugs bevrijdde de politie haar, tegen haar eigen wil. Een internationale klopjacht op Vrieswijk begon.
Vanaf dat moment begon ook pas haar echte strijd. Het gevecht om opnieuw te leren leven, weer Hannelore te worden in een vrije wereld. Met vallen en opstaan wist ze die strijd uiteindelijk te winnen. Nu leidt Hannelore (42) een gelukkig leven met haar grote liefde en vier kinderen en hoopt ze een voorbeeld te mogen zijn voor velen.
Hannelores verhaal lijkt wellicht op een bizar incident, maar niets is minder waar. Anno 2020 zijn er alleen al in Nederland meer dan 80 sektes actief, met zo'n tienduizend volgelingen.

Journal Entry 2 by Anneke15 at BieBaNnie in Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium on Sunday, September 20, 2020

Released 1 mo ago (9/20/2020 UTC) at BieBaNnie in Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium

WILD RELEASE NOTES:

Veel leesplezier! Laat je nog iets van je horen?

Journal Entry 3 by wingAnonymousFinderwing at Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium on Sunday, September 20, 2020
Ontvangen van eigenaresse van ruilbieb BieBaNnie in Turnhout na donatie van grote doos boeken. Een pareltje omdat het hier om een gesigneerd exemplaar gaat.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.