Karpaasin käry

by Jari Isometsä & Jari Porttila | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingkirjakkowing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 6/2/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingkirjakkowing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, June 02, 2020
Ruoholahden Little Free Librarysta rekisteröimättömänä poimittu. En ole koskaan ollut urheiluhullu, mutta Lahden kisojen farssiteatteria oli pakko seurata uutisista. Muistan Kari-Pekka Kyrön arrogantit vastaukset, kunnes lääkelaukku löytyi ja Paavo M. Petäjä antoi itsestään myös harvinaisen epämiellyttävän kuvan.
Tätä lukiessa ei voi tajuta miten koko soppa syntyi, alkaen siitä, että Suomen antidopinglautakunta UNOHTI päivittää Hemohesin kielletyksi aineeksi. Kummalta tuntuu myös aineen käyttö, kun Isometsä sanoi siitä tulleen huonon olon, oliko se oleellisesti suola-sokeriliuosta parempaa? Ja miten kilpailuja edeltäneenä iltana oli uutisoitu uusista testeistä, joilla löytyy Hemohes, mutta Kyrö uskoi omia lähteitään, jotka sanoivat sen olevan vain pelottelua. Ja miten Timo Seppälä antidopinglautakunnasta oli tiennyt uusista testeistä jo kahden viikon ajan, mutta ei vaan ollut vaivautunut kertomaan niistä urheilijoille eikä valmentajille, toisin kuin kaikkien muiden maiden lautakunnat olivat kiireen vilkkaa tehneet. Ja miten Virpi Kuitusen negatiivisen näytteen vuoksi uskottiin, että aine ei näy enää 2-3:n pvä:n päästä, joten Isometsä otti ensin koko paskan niskaansa. Ja miten kulttuuriministeri Suvi Linden lupasi testata koko Suomen joukkueen, jotta maailma näkee muiden olevan puhtaita. Ja miten Yhtyneet Laboratoriot kalibroi koneita vielä herkemmiksi, jolloin myös puhtaan näytteen antanut Kuitunen kärähti. Se lääkelaukku oli ihan huippu, että joltain edelliseltä kilpareissulta Virossa oli laukkuun jääneitä tyhjiä Hemohes-pusseja ja että koko paketti jätettiin Shellille; mitään niin hullua ei missään leffassa olisi juoneen voinut edes panna. Se mikä oli vielä kummallisempaa, oli se WADA ja FIS olivat myös sotkeneet jotain kisojen sääntöviidakon suhteen, joten jälkikäteen ilmoitettiin, että mennäänkin vuoden 2000 säännöillä, jolloin Hemohes oli sallittu eli ongelmaa olisi pitänyt olla. Paitsi että nämä kärähtäneet pantiin kuitenkin kilpailukieltoon ja häpeäpaluun.
Hyvä kirja, uskomaton tarina.

Journal Entry 2 by wingkirjakkowing at Keravan kirjasto in Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, June 03, 2020

Released 4 wks ago (6/3/2020 UTC) at Keravan kirjasto in Kerava, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Karpaasi muutti Keravan kirjaston vaihtohyllyyn, kun siihen suuntaan oli muutakin asiaa. Fidan kirppis avasi koronan jälkeen ovensa ja sain pari kassillista konmaritettua tavaraa kotinurkista liikkeelle, hip hei! Tosin Keravan kirjasto oli nostanut poistokirjahyllynsä ulos tyrkylle ja sieltä tuli kassillinen kirjoja kotiin - ihan vaan eteenpäin pantavaksi...
Kuten sanottu, tämä oli ihan mielenkiintoinen kirja. Kävi kyllä sääliksi suomalaishiihtäjiä, ensin he ovat jälkijunassa plasmanlaajentajien käyttäjinä ja olivat hävinneet siksi ja sitten eivät taaskaan olleet tilanteen tasalla ja käry kävi.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.