Murhaaja vastoin tahtoaan

by Alexandra Marinina | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 5/9/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, May 09, 2020
Kamenskaja tutkii 2

Moskovan miliisin rikostutkija Anastasia Kamenskaja on luvannut auttaa velipuoltaan. Mies epäilee, että hänen ystävättärellään on yhteyksiä rikollispiireihin. Samaan aikaan Moskovan metrossa murhataan nuori miliisiupseeri.

Yllättäen jutuille löytyy yhteinen nimittäjä. Anastasialta vaaditaan sekä ylivertaista neuvokkuutta että loistavia näyttelijänlahjoja ennen kuin rikollisten keskinäiset välienselvittelyt, mutkikas salakuljetusvyyhti ja vuosia jatkunut koston kierre saavat päätöksensä.

Venäjänkielinen alkuteos: Ubijtsa ponevole (1996)
Suomentanut: Olli Kuukasjärvi

Loisto-pokkari
Toinen painos, Otava 2004

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, May 09, 2020
Minulla on tästä kirjasta (jossain) toinen kappale, joten tämä saakin lähteä eteenpäin jo ylihuomenna. Kaksi muutakin Marininaa odottaa ja yksi on kesken. Tähän mennessä olen lukenut sarjan kirjoista kaksi, Kuolema ja vähän rakkautta ja Kaikesta täytyy maksaa. Jokin näissä kiehtoo, ainakin sen verran, että näitä lukee, mutta kyllä ei voi kuin ihmetellä venäläistä elämänmenoa, yhteiskuntaa, ajattelumaailmaa ja ihmisluontoa. Ja tuo edellä mainittu on kauniisti sanottu siloiteltu versio siitä, mitä oikeasti ajattelen..

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, May 09, 2020
Tähän vielä kirjailijaesittely kustantajan sivuilta:

Venäläinen kirjailija Alexandra Marinina (oik. Marina Aleksejeva) syntyi 16.7.1957 Lvovissa. Hänen isänsä oli etsivä ja äiti on oikeustieteen tohtori. Perhe asui Leningradissa, josta muutti Moskovaan 1971. Marinina kävi englanninkielistä koulua ja opiskeli Rimski-Korsakovin musiikkikoulussa. Hän valmistui Moskovan valtion yliopistosta 1979 ja väitteli oikeustieteen tohtoriksi 1986.

Alexandra Marinina on tehnyt pitkän uran Neuvostoliiton ja Venäjän sisäministeriössä. Hän oli kohonnut miliisin everstiluutnantin arvoon erotessaan tehtävästään jaostopäällikkönä Moskovan oikeustieteellisessä instituutissa 1998.

Nykyisin vapaana kirjailijana työskentelevä Marinina on julkaissut lukuisia rikosromaaneja. Hänen esikoisromaaninsa ilmestyi vuonna 1992. Marinina valittiin Vuoden kirjailijaksi Moskovan kirjamessuilla 1998. Hänen kirjojensa yhteispainosmäärä pelkästään Venäjällä on pitkälti yli 20 miljoonaa. Niitä on käännetty yli 20 kielelle, muun muassa espanjaksi, italiaksi, japaniksi, hollanniksi, kiinaksi, ranskaksi, ruotsiksi ja saksaksi.

Alexandra Marinina on julkaissut yli kaksikymmentä rikosromaania, joiden päähenkilö on Moskovan miliisissä työskentelevä rikostutkija Anastasia Kamenskaja.

Sympaattinen ja persoonallinen Kamenskaja muistuttaa paljon Marininaa: he molemmat pitävät mustista ja violetin värisistä vaatteista, polttavat liikaa, juovat Martini Biancoa, vihaavat aikaisia aamuherätyksiä, kärsivät selkäkivuista, kuuntelevat klassista musiikkia (erityisesti Verdin oopperoita), inhoavat liikuntaa ja uppoavat totaalisesti työhönsä.

Marininan Anastasia Kamenskaja -jännäreiden pohjalta on tehty 16-osainen televisiosarja. Se näytettiin NTV:llä, Venäjän suurimmalla riippumattomalla televisiokanavalla 2000–2001. Kamenskajaa näytteli Elena Jakovleva.

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, May 10, 2020

Released 1 yr ago (5/11/2020 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Siirretäänpä tämäkin remontin alta kirjakassiin odottamaan huomista. (Lisä)jännitystä koronakevääseen/-kesään!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Edit 3.5.2021: Kappas, luin tästä toisen kappaleen samaan aikaan kuin Delenna tämän :D
https://www.bookcrossing.com/journal/16032832/

Journal Entry 5 by Delenna at Porvoo, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, March 13, 2021
Jälkijunassa journaloin saaduksi, jotta saan oman BC-hyllyni ajantasalle...

Journal Entry 6 by Delenna at Porvoo, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, April 30, 2021
En nähtävästi ole ennen lukenut venäläistä dekkaria, koska olin ihan pihalla :D Ensinnäkin nimien omalaatuinen käyttö sekoitti pään, meni hetki, että aloin pysyä kärryillä kuka oli kuka. Toisekseen tässä ei ainakaan väännetty mitään rautalangasta, joten oli lukijan tehtävä pysyä kärryillä. Yksi sivujuonne jätettiin auki, ehkä sitä jatketaan seuraavassa osassa. Itse en taida välittää näistä tämän enempää, vaikka ehkä näihin tottuisi ja alkaisi nauttia...

Omaan maahaasteeseeni saan tästä Venäjän. Muitakin vaihtoehtoja oli, kuten Turkki, muttaVenäjällä mennään. Olen käynyt Pietarissa kerran päiväseltään.

Released 1 mo ago (5/13/2021 UTC) at Keski-Suomen keskipiste in Uurainen, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja on jätetty Uuraisten kirkolle (netti tökkii, en saa lisättyä paikkaa). Onnittelut löytäjälle!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.