Sandra

by Heidi Köngäs | Literature & Fiction |
ISBN: 9511329749 Global Overview for this book
Registered by wingPaulanniwing of Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on 5/8/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingPaulanniwing from Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Friday, May 08, 2020
"Sisällissota pyyhkäisee Sandran kotipihaan ja murskaa tulevaisuuden.
Sandra ja Janne ovat saaneet oman torpan, unelmiensa täyttymyksen. Kesken työteliään elämän tulee sota ja Janne tempaistaan punakaartiin. Sandra jää yksin viiden lapsen kanssa, kuudes rinnan alla tulossa. Kohtalokkaiden päivien ja unettomien öiden mittaan Sandran on vain jaksettava. Jaksettava vaikka maailma on kääntynyt ylösalaisin. " (kirjan takakannesta)

--- --- --- --- ---
Luin tämän reilu pari vuotta sitten ja silloin kirjoitin blogiin:

"Helmikuussa, vuonna 1918, en tiedä monentenako päivänä, ei ole tämän vuoden kalenteria.
Kaikki on mennyt sekaisin, olen hukannut päivät, niiden järjestyksen, mennyt ihan sevon, tehnyt töitä yöllä, nukkunut päivällä, herännyt koko ajan kuulostelemaan, mitä tapahtuu tuossa maantiellä. Uusi kalenteri pitäisi hommata ja kiiruusti, vaikkei se varmaan enää mitään järjestystä tuo. Mihinkään ei ole menemistä, ei uskalla liikkua huussia kauemmaksi. Miten ihmeessä sota osui suoraan meidän pihaan?"

Heidi Köngäksen Sandra tarkkailee sodan tapahtumia torpparin vaimon näkökulmasta, mutta teos on paljon muutakin. Se on Sandran kasvu- ja selviytymistarina eämässä, joka ei jakanut hänelle kovin ruusuisia lähtökohtia.

Sandra on laadukasta lukemista, mutta se ei päästä lukijaansa helpolla. Sen kuvaaman ajan palvelusväen ja torppareiden arki oli kovaa raatamista ja taistelua nälkää ja sairauksia vastaan. Köngäs kuvaa sisällissotaa raadollisena ja julmana. Mitä sodan aikana tehtiin ja tapahtui ei ole kovin mieltäylentävää luettavaa, mutta silti pidin kirjasta kovasti, sillä Sandrasta on helppo pitää. Hänessä on tavallisen maaseudun naisen vahvuutta ja herkkyyttä ja uskomatonta sinnikkyyttä vaikeissa oloissa. Hienointa kirjassa onkin sodan satuttaman, mutta sotaan milllään lailla osallistumattoman naisen, äidin ja vaimon näkökulma ja tunteet, jotka Heidi Köngäs kirjoittaa taitavasti ja koskettavasti romaaniinsa.

Journal Entry 2 by wingPaulanniwing at Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, December 08, 2020

Released 2 mos ago (12/8/2020 UTC) at Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lymyili joulukalenterin 6. luukun takana ja lähtee tänään postin mukana seuraavalle lukijalle. Onnea arvonnan voittajalle!

Journal Entry 3 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, December 10, 2020
Kiitos joulukalenterikirjasta! En ole tätä vielä lukenut, vaikka muutaman kerran olen kirjastossa vähän sillä silmällä katsellut. Sattuipa siis mainiosti, että sain sen nyt tällä tavalla luettavakseni.

Journal Entry 4 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, January 02, 2021
Aloitin lukemisen jo reilut kaksi viikkoa sitten, mutta sitten kirja jäi kesken ja tuli luettua muuta. Ja tämän vuoden haasteen myötä jätin jatkamisen tarkoituksella vuodenvaihteen jälkeen, kun tälle löytyi sopiva haastekohta. Köngäs kirjoittaa kaunista ja parhaimmillaan vangitsevaa tekstiä. Aluksi vähän häiritsi näkökulman vaihtelu nykypäivän Klaaran ja kälysten Sandran ja Lyytin välillä. Prologi oli mielestäni turha, sillä se jäi irralliseksi, enkä kyllä keksi sille mitään tarkoitusta varsinaisen tarinan kannalta. Sandra oli mielenkiintoinen hahmo, joka jaksoi, kun oli pakko jaksaa. Sota oli raadollista puolin ja toisin, eikä siitä kukaan selvinnyt vaurioitta. Kuten Paulanni sanoi, kirja ei päästä lukijaansa helpolla, mutta se kannattaa lukea.

Journal Entry 5 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, January 03, 2021

Released 1 mo ago (1/4/2021 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja jatkaa matkaansa seuraavalle lukijalle.

Journal Entry 6 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, January 08, 2021
Kiitos kirjasta!
Harmittelin, että jätin arvonnan väliin, niin heti luvattiin kirja myös minun luettavakseni. On tämä bc vaan niin kiva harrastus.

Journal Entry 7 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, January 22, 2021
Luin kirjan yhden illan aikana.
Teos puhukoon puolestaan.

"Ei kai astioita voi pesemättä jättää vaikka olisi kuinka vallankumous."

Helmet-lukuhaaste: Kirjan nimessä on kirjan päähenkilön nimi

Journal Entry 8 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, January 23, 2021

Released 1 mo ago (1/23/2021 UTC) at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivekirja lähtee pakettipostilla parin kissakirjan seurana.

Tämä on kiertävä kirja, joka etsii uusia lukijoita. Voit pitää kirjan, antaa sen jollekin tai jättää jonnekin löydettäväksi.
Teethän pienen merkinnän löydöstäsi, niin tiedän kirjan olevan tallessa. Olisi kiva kuulla myös mitä pidit kirjasta, jos päätät lukea sen. Voit tehdä merkinnän kirjan anonyymisti tai rekisteröidä itsellesi nimimerkin osoitteessa: www.bookcrossing.com
Lukuiloa!


Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Journal Entry 9 by lumipöllö at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, January 28, 2021
Kiitos toivelistakirjasta!!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.