Den siste vikingkongen - Krigens læregutt

by Jan Ove Ekeberg | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingsota48wing of Hokksund, Buskerud fylke Norway on 4/23/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingsota48wing from Hokksund, Buskerud fylke Norway on Thursday, April 23, 2020
"Omtale fra forlaget

Dramatisk og fargesterk skildring av Harald Hardrådes, den siste vikingkongens, unge år.

Da Harald Hardråde falt på Stamford Bridge, i 1066, var vikingtiden over. Hans forsøk på å erobre England ble norske vikingers siste dristige tokt.
I Krigens læregutt møter vi Harald som ungdom på hjemgården Stein på Ringerike, som styres av hans myndige mor Åsta. Så kommer halvbroren, kong Olav, til gården. Han jages av fiender og må flykte videre. Igjen på gården blir den hardt sårede Rane Kongsfostre. En gang var Rane den mest navngjetne av alle vikinger. Nå er han en olding med bare én hånd. Kongens flukt og møtet med Rane snur Haralds beskyttede liv på hodet. Sammen legger den unge gutten og den gamle krigeren ut på en farefull ferd som til slutt fører dem til Stiklestad og det største slaget som har stått i Norge til da.
Jan Ove Ekeberg bruker historiske skikkelser og hendelser i denne historiske spenningsromanen. Krigens læregutt er bygd over samme lest som I sverdets tid-serien, som til nå er solgt i 40 000 eksemplarer.
Anmelderne mener:
«Innertier fra vikingtida (...) Ekeberg har fått et sjeldent grep om sjangeren, og har med rette blitt sammenliknet både med Jan Guillou og Vera Henriksen. Hans effektive, usentimentale og lite utpenslede språk oppleves autentisk.»Cathrine Krøger, Dagbladet

«Det er lenge siden jeg har lest en så god roman som denne. Jeg ble fullstendig revet med. All ære til Jan Ove Ekeberg for et stykke imponerende forfatterarbeid.»Thorstein Buer, Demokraten.
«Jan Ove Ekeberg har gått et par hundre år tilbake i tid fra sine forrige historiske romaner, men trøkket er like tett og kraftfullt. (...) Det er en historisk romanforfatter i toppklasse som her står fram. Enten han skildrer Harald som ungdom på hjemgården Stein på Ringerike, eller han gradvis drives mot slaget ved Stiklestad, er det en fast styring og et veldig driv i fortellingen.»Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad"

Journal Entry 2 by wingsota48wing at Hokksund, Buskerud fylke Norway on Tuesday, August 04, 2020
Veldig bra bok hvis du er glad i norsk historie.

Journal Entry 3 by wingsota48wing at Hokksund tannlegesenter in Hokksund, Buskerud fylke Norway on Tuesday, August 04, 2020

Released 1 mo ago (8/4/2020 UTC) at Hokksund tannlegesenter in Hokksund, Buskerud fylke Norway

WILD RELEASE NOTES:

Setter boken i trappen.

"Ukedagsslipp"

Journal Entry 4 by wingAnonymousFinderwing at Hokksund, Buskerud fylke Norway on Monday, September 07, 2020
En god bok, vanskelig å legge fra seg.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.