Kruistocht en jihad

by Maurits Berger | Nonfiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingMoriquenwing of Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium on 3/27/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingMoriquenwing from Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium on Friday, March 27, 2020
"Sinds de aanslagen op het World Trade Center en het Pentagon de wereld hebben opgeschrikt, worden er op televisie, radio en in kranten en huiskamers, aan café/tafels en per e-mail heftige discussies gevoerd. Discussies waaruit sterke gevoelens van wantrouwen en afkeer en angst jegens de islam en de moslimwerled blijken.
Maurits Berger, een Nederlandse arabist die in Damascus woont, laat in Kruistocht en jihad zien dat er meer dan een kant aan het verhaal is. Dat er niet een soort moslim of islam is. Dat de Arabische wereld een complexe haat-liefdeverhouding met Amerika heeft. Dat veel moslims juist het gevoel hebben dat het Westen tegen hen is in plaats van andersom, zij voelen zich bedreigd. Dat het Westen vrijheid en democratie propageert, maar wel in veel moslimlanden een dictatuur in stand houdt.
Maurits Berger schrijft vooral vanuit zijn eigen kennis en ervaringen. Hij schrijft over de Amerikaanse Black Muslim in Damascus, het islamitisch martelaarschap, de betekenis van islamitisch recht en de Arabische visie op de holocaust.
Dit boek is niet geschreven als een verdediging van de moslims, het is geschreven als een verdediging tegen onszelf."

Journal Entry 2 by wingMoriquenwing at Broechemlei in Ranst, Antwerpen / Anvers Belgium on Thursday, April 02, 2020

Released 1 mo ago (4/2/2020 UTC) at Broechemlei in Ranst, Antwerpen / Anvers Belgium

WILD RELEASE NOTES:


Vlakbij het kapelletje. Veel plezier ermee!

Hallo daar, gelukkige vinder!

Wat leuk dat je op deze pagina bent komen kijken. Als je dit leest, heb je een boek gevonden, zomaar een onverwacht cadeautje van mij voor jou. Veel plezier ermee! Wat is nu de bedoeling?

1. Het zou fijn zijn als je meldt dat het veilig bij jou is. Dat mag gewoon in het Nederlands en kan anoniem als je dit zou willen.
2. Daarna kun je het boek gaan lezen en als je wilt nog eens schrijven wat je ervan vond.
3. Mag het boek verder reizen? Geef het dan door aan iemand anders of laat het zomaar ergens weer achter, liefst op een veilige, droge plek. Je kunt via de bookcross-site ook weer melden waar je het hebt neergelegd, zodat anderen ernaar op zoek kunnen gaan.

TIP: Als je het boek op zijn reis wilt volgen, dan kun je je best aanmelden als nieuwe bookcrosser (www.bookcrossing.com/join). Het is erg leuk om erachter te komen hoe het met 'jouw' boek op z'n reis verder gaat!!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.