Gever

by Lois Lowry | Science Fiction & Fantasy |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 3/15/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Sunday, March 15, 2020
Recensie(s)
Jonas groeit op in een gemeenschap waarin structuur en orde heerst. Iedereen leeft volgens de regels van de commissie. Er is geen pijn of liefde. De commissie bepaalt welke kleding je draagt, hoe je praat en wie je ouders zijn. Wanneer kinderen de leeftijd van twaalf jaar bereiken, wordt hen een levenstaak toegewezen. Jonas krijgt als enige de levenstaak van Bewaker van Herinneringen. Vanaf de eerste dag van zijn nieuwe opleiding ontdekt Jonas dat het leven niet altijd zo is geweest als het nu is. Het verhaal past precies in het rijtje van de populaire dystopische verhalen van dit moment. Jonas zal lezers aan het eind van de basisschool aanspreken, omdat zij zich net als Jonas voorbereiden op een vervolgschool. Opvallend is dat het taalgebruik van Jonas juist niet is wat je verwacht bij een 11-jarige. Dit benadrukt de invloed van de commissie op het leven binnen de gemeenschap. Winnaar van de Newbery Medal in 1994. Verfilmd in 2014, met een beroemde cast. Vanaf ca. 10 jaar.
Angelique Peters

Journal Entry 2 by wingjanna2wing at Strandpaviljoen Zoomers in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Thursday, July 14, 2022

Released 8 mos ago (7/17/2022 UTC) at Strandpaviljoen Zoomers in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Ik laat dit boek los tijdens de post-Corona Castricum-meeting van 2022!
HOERA, het kan weer.

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.

Journal Entry 3 by wingJoanazinhawing at Amersfoort, Utrecht Netherlands on Monday, July 18, 2022
Meegenomen aan het eind van de meeting voor de boekenkast van OBCZ Vaarderhoogt.

Journal Entry 4 by wingJoanazinhawing at OBCZVaarderhoog in Soest, Utrecht Netherlands on Monday, July 18, 2022

Released 8 mos ago (7/18/2022 UTC) at OBCZVaarderhoog in Soest, Utrecht Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo vinder!
Gefeliciteerd, je hebt dit boek gevangen! Ik hoop dat je ervan zult genieten. Wil je, als je het uit hebt, hier vertellen wat je ervan vond? Daarna zou het leuk zijn als je het verder laat reizen. Je kan het aan een kennis geven om te lezen of zomaar in het wild ergens achterlaten zodat iemand anders het kan vinden, bijvoorbeeld in een restaurant, school, buiten, of ergens anders waarvan jij denkt dat er mensen komen die dit boek zouden willen lezen.
Meer Nederlandstalige informatie vind je op www.bookcrossing.nl. Veel leesplezier!


Journal Entry 5 by chris147 at Waddinxveen, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, September 10, 2022
Meegenomen van de BC meeting in OBCZ Vaanderhoogt.

Journal Entry 6 by chris147 at AH - winkelcentrum bloemendaal in Gouda, Zuid-Holland Netherlands on Friday, January 27, 2023

Released 2 mos ago (1/27/2023 UTC) at AH - winkelcentrum bloemendaal in Gouda, Zuid-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo lezer en welkom bij Bookcrossing!
Leuk dat je hier komt kijken. Ik wens je veel plezier met dit boek en op deze site. Het zou erg leuk zijn als je laat weten wat je van dit boek vond, en of je het weer gaat releasen en zo ja waar! Je kan dit geheel anoniem doen (zonder in te loggen)!

Mocht je besluiten lid te worden, dan zou het leuk zijn als je mijn naam - chris147 - invult als zijnde het lid dat je hier gebracht heeft (referring member op de Engelse site).

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.