Kipunuora

by Pirkko Arhippa | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingAnnimanniwing of Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on 3/8/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, March 8, 2020
Kirjasampo:

"Opiskelijat ovat kerta toisensa jälkeen valinneet intiaanikulttuurien tutkijan Marko Korpelan Turun yliopiston seksikkäimmäksi professoriksi. Graduaan valmisteleva aikuisopiskelija Sanna Mäntylä ei kuulu Korpelan palvojiin, mutta järkyttyy löytäessään tämän kuristettuna työhuoneestaan.

Komisario Varpu Ahava on lähtenyt Ranskaan juhlimaan 50-vuotispäiviään. Korpelan murhan tutkinnan aloittaa Varpun nuori työtoveri, ylikonstaapeli Tiia Vuoristo. Varpun palatessa lomaltaan Tiia on jo ehtinyt selvittää Korpelan julkisivun takaisia salaisuuksia. Mies on vuosien ajan nöyryyttänyt läheisiään ja työtovereitaan ja käyttänyt hyväkseen saamaansa sokeaa ihailua.

Pirkko Arhipan 32. jännitysromaani pitää lukijan pihtiotteessa viimeiselle sivulle asti.
Tutun yliopiston professori Marko Korpela on mayakulttuurin asiantuntija ja opiskelijoiden keskuudessa suosittu. Siloisen julkisivun takana Korpela on kuitenkin häikäilemätön opportunisti, joka hyödyntää ihmisten heikkouksia ja on onnistunut hankkimaan lukuisia vihollisia. Vaan naisiin menevän professorin elämä päättyy väkivaltaisesti, ja hänet löydetään työhuoneestaan kuristettuna mayojen kipunuoralla.

Ylikonstaapeli Tiia Vuoristo joutuu selvittelemään professori Korpelan mutkikasta yksityiselämää. Onko syyllinen joku professorin katkerista vaimoista? Vai onko murhan syynä ammatillinen kateus? Menikö Korpela suututtamaan väärän henkilön? Tapahtumiin on sekaantunut myös pro gradu -tutkielmaansa keskuskeittiöistä tekevä Sanna Mäntylä. Saadaanko murhaaja kiinni ennen kuin tulee lisää ruumiita?

Pirkko Arhipan rikosromaani Kipunuora sukeltaa akateemisen maailman syövereihin ja kuvaa yliopistomaailman raadollisuutta; mahdollisesti kirjailijan oma pro gradu -tutkielman (2008) tekeminen on antanut ideoita romaaniin. Kirjassa tapahtumia tarkastelleen useista näkökulmista, mutta tärkeimmiksi henkilöiksi nousevat Sanna Mäntylä ja Tiia Vuoristo. Arhipan perinteinen päähenkilö Varpu Ahava saa tyytyä pelkkään sivurooliin, kun hänen nuorempi kollegansa selvittelee tapausta Ahavan juhlistaessa 50-vuotissyntymäpäiviään lomamatkalla. Arhipan tyyliin kyseessä on perinteinen arvoitusdekkari, jossa syyllinen paljastuu vasta kirjan loppupuolella – ja vielä senkin jälkeen lukijalle on luvassa yllätys."

Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, April 3, 2021
Yksi Arhippa silloin tällöin on oikein mukava välipala. Perusdekkari eikä liian jännä. :) Erinomaista påskekrim-ainesta!

Journal Entry 3 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, September 19, 2021

Released 3 wks ago (9/19/2021 UTC) at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Possunappaus. Jännittäviä lukuhetkiä!

Journal Entry 4 by lumipöllö at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, September 20, 2021
Kiitos sikasäkkikirjasta, joka vaikuttaa ihan kelpo dekkarilta. Erityisen ihana on mukana tullut postikortti, jossa on kaksi samanvärisiä kissaa kuin minullakin🐱

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.