Oryx ja Crake

by Margaret Atwood | Science Fiction & Fantasy | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by myrtillus of Pori, Satakunta Finland on 3/4/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by myrtillus from Pori, Satakunta Finland on Wednesday, March 04, 2020
Englanninkielinen alkuteos Oryx and Crake. Suomentanut Kristiina Drews. Otava, 2003.

Meren rannalla harhaileva Lumimies saattaa olla maailman ainoa eloon jäänyt ihminen. Seuranaan hänellä on heimo kuvankauniita klooneja, jotka syövät ruohoa, parittelevat vain kiima-aikoina ja palvovat jumalinaan Oryxia ja Crakea.

Kauan sitten Lumiehen nimi oli Jimmy ja hän kuului ystävänsä Craken kanssa hyväosaiseen eliittiin, joka asui biotekniikan suuryhtiöiden rakennuttamissa eristetyissä Piireissä. Muualla, ilmastonmuutosten, epidemioiden ja eriarvoisuuden riuduttamilla rahvaanmailla, elämä oli kaoottista.

Tässä geeniteknologian hallitsemassa maailmassa keinoruoat, uudet eläinristeymät ja ihmisten varaosia kasvattavat gemakot olivat arkipäivää, eikä toisinajattelijoita hyväksytty.

Kiehtovalla mutta vaarallisella tavalla Crakella oli edessään huikea ura geeniteknologian nerona. Hänen suunnitelmansa uudesta uljaasta maailmasta kietoutuivat niin Jimmy kuin salaperäinen Oryx, molempien miesten rakastettu.

Sitten jokin meni pahasti vikaan – ja Lumimies on ainoa joka tietää mikä.

Margaret Atwoodin utopia pohjautuu hiuksianostattavalla tavalla todellisuuteen, joka on meille liiankin tuttu. Olemmeko jo matkalla Oryxin ja Craken maailmaan?


Journal Entry 2 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Monday, March 30, 2020
Luin vuosia sitten Atwoodin kirjan Orjattaresi, joten piti löytää joku muu teos hänen tuotannostaan. Käteeni osui Oryx ja Crake eräällä porilaisella kirpputorilla.
Ihan aluksi on todettava, etten muistaakseni ole aikaisemmin lukenut kirjaa, jonka yhtäkään henkilöä en mielestäni pidä miellyttävänä.
Oryx ja Crake on dystopia niin kuin Orjatterisikin, mutta tällä kertaa keskitytään luontoon, eliöihin ja geeniteknologiaan, ja ennen kaikkea sen ylilyönteihin. Päähenkilön menneisyyden muisteloista löytyy yllättävän paljon yhtymäkohtia meidän nykyisyyteemme. Kirja on ensimmäinen osa MaddAddam trilogiaa. Taidanpa lukaista ne kaksi muutakin. Erittäin paljon ajatuksia herättävä kirja!

"Miksi hänestä tuntui, että nyt oli astuttu rajan yli, otettu peruuttamaton askel? Kuinka paljon oli liikaa, kuinka pitkälle pitää mennä että ollaan liian pitkällä?"

"Ihmiskunta on kuin eräänlainen hirviö. - Kuin jättiläisetana, joka armotta popsii kaikki planeetan muut eliölajit kitaansa."

Journal Entry 3 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Friday, April 03, 2020

Released 1 mo ago (4/3/2020 UTC) at Pori, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Posti kuljettaa palkintokirjan (Maaliskuun kirjailija lukuhaaste) MMer:lle.

Journal Entry 4 by wingMMerwing at Iisalmi, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Monday, April 06, 2020
Oho mikä tiiliskivi! Mutta luulen kirjan tulevan nopeasti luetuksi, sen verran mielenkiintoinen aihe on ja kirjailija hyvä. Kiitos kirjasta.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.