Verkko

by Anna-Kaari Hakkarainen | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 3/4/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 04, 2020
Anna-Kaari Hakkaraisen esikoisromaani on hieno ja jännittävä kuvaus siitä, millaista olisi elää Suomessa 1970- ja 1980-luvulla, jos Neuvostoliitto olisi miehittänyt Suomen. Tämän se tekee liikuttavasti nuoren pojan kasvukertomuksen kautta.

Eletään 1970-luvun Hangossa. Peter on kuin kuka tahansa merenrantakaupungissa asuva poika, leikkii ja haaveilee merelle pääsemisestä. Mutta muiden isät eivät ole kadonneet poikiensa elämästä - vieläpä niin kauas kuin Siperiaan. Niin ainakin Hangossa, Neuvostoliiton läntisimmässä laivastotukikohdassa puhutaan.

Kohti aikuisikää kasvaessaan Peterkin kiinnostuu armeijasta, hänestä tulee hiukan vahingossa jopa Neuvosto-Suomen sankari. Mutta isän kaipuu ei hellitä eikä siinä auta asiaa välttelevä äitikään. On otettava itse selvää, mentävä Helsinkiin, etsittävä isän kohtalosta kertovat asiakirjat, vaikka on vaarallista penkoa viranomaisten asioita.

Anna-Kaari Hakkaraisen esikoisromaani Verkko on tunnelmallinen, herkkä ja jännittävä kasvukuvaus. Se on myös kiehtova ajatusleikki ja spekulatiivinen romaani siitä, millaiselta Suomi näyttäisi, jos Neuvostoliitto olisi miehittänyt Suomen toisen maailmansodan jälkeen. Mutta se on myös kertomus petoksesta ja luottamuksen rikkoutumisesta, jolla on kohtalokkaat seuraukset.

Tammi 2011

- Celian (Näkövammaisten kirjasto) poistokirja

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Bakery Cafe in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, March 05, 2020

Released 4 mos ago (3/6/2020 UTC) at Bakery Cafe in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Verkko on tarjolla huomisessa Bakery Cafén BC-miitissä ja jos kirjaa ei siellä napata, se vapautuu villisti jonnekin päin Tamperetta ;)

Released 3 wks ago (7/9/2020 UTC) at -- Kalasataman Vapaakaupungin Olohuone REDIssä in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Taloyhtiön ulkoremonttia tekevien ilmeisen ammattitaidottomien ja huolimattomien korjausmiesten takia kotini lainehti vettä kahdesti kahden viikon sisällä. Purkuun menevät niin lattiat kuin (pieni) osa seiniä ja kattoakin, mutta kun sen ensimmäisen tulvan jäljiltä olin nostanut kastumiselta varjeltuneet kirjat sivuun ja tarpeeksi korkealle, uusia kirjavahinkoja ei tullut. Asunto on kuitenkin tyhjennettävä, joten kirjat(kin) ovat vailla uutta kotia.

Verkko ei mennyt Tampereen-miitissä kaupaksi enkä ehtinyt ennen junan lähtöä vapauttaa kuin kolme miitistä ylijäänyttä kirjaa. OBCZ Columbuksen hylly on jäänyt kauppakeskuksessa työmaa-aitojen sisälle, joten vien nyt kirjoja Redin Olohuoneen kierrätyshyllyyn. Käy nappaamassa sieltä luettavaa!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.