Geheime kamers

by Jeroen Brouwers | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9045002035 Global Overview for this book
Registered by wingsmitjeswing of Bilthoven, Utrecht Netherlands on 2/24/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingsmitjeswing from Bilthoven, Utrecht Netherlands on Monday, February 24, 2020
Samenvatting
Geheime kamers is Brouwers’ grote roman over geheime liefdes, huwelijksbedrog en -bederf, hypocrisie en verraad gevolgd door vergelding. In filmische scènes ontrolt zich een merkwaardig drama, aan het slot waarvan alle betrokkenen zich kunnen afvragen: Wat waren nu eigenlijk precies de gebeurtenissen die hiertoe geleid hebben? Is er in werkelijkheid wel ‘iets’ gebeurd?
Bekroond met de AKO Literatuurprijs, De Gouden Uil en de Multatuliprijs.
Recensie(s)
'Zomervlucht', de voorlaatste roman van Jeroen Brouwers, verscheen in 1990. In de daaropvolgende jaren heeft hij zeker niet stilgezeten, maar een nieuw groot scheppend werk liet op zich wachten. 'Geheime kamers' is het langverbeide antwoord op de vraag of het er ooit nog van zou komen. In de kritiek is nogal wisselend gereageerd: in Trouw liet Peter Henk Steenhuis onder de kop "Getob van een eenzelvige pillenneuroot" niet veel heel van het boek, Robert Anker was in Het Parool onder het motto "Een kwestie van meesterschap" beduidend minder negatief, en Arjan Peters repte in de Volkskrant zelfs van een herrijzenis. Zoals altijd in het oeuvre van Brouwers valt er geen mus van het dak of het betekent wel iets. Bij de ene groep lezers wekt dat gevoelens van mateloze irritatie op, de andere kan er niet genoeg van krijgen en schept er behagen in alle kleine en grote verwijzingen op te sporen en een plek te geven. Deze laatste groep is ruim in de meerderheid gezien de bekroning van de roman met de Gouden Uil, de AKO Literatuurprijs en de Multatuliprijs.

Journal Entry 2 by wingsmitjeswing at Albert Heijn De Kwinkelier in Bilthoven, Utrecht Netherlands on Tuesday, January 19, 2021

Released 1 mo ago (1/19/2021 UTC) at Albert Heijn De Kwinkelier in Bilthoven, Utrecht Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Boodschappen doen en wat boeken mee om in de kast te zetten. Voor de vinder vel leesplezier !

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.