Yönmusta kesä

by Aili Simojoki | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: 9516571816 Global Overview for this book
Registered by halonhakkaaja of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 2/22/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by halonhakkaaja from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, February 22, 2020
Kustannuskiila Oy, 1988.

Takakannesta:
"Tämä on Mirja Saarnille erilainen kesä. Mies on kuollut, yksinäisyys ja tarpeettomuuden tuntu ahdistavat. Hän tulee huomaamaan, miten suomalaisen kesämaiseman tyynen pinnan alla kulkee väkivaltaisen kuoleman yönmusta pohjavirta. Joku tahtoo hänelle pahaa – mutta kuka ja miksi? Eikö hän olekaan tuntenut miehensä salaisuuksia?
Yönmusta kesä on kypsän kirjailijan viisas jännitysromaani – kirja, jonka Aili Simojoki on halunnut kirjoittaa jo vuosia. Hän luo oivaltavan kuvan naisesta, joka lopultakin uskaltaa ottaa kohtalon omiin käsiinsä. Ihmiskuvaus on varmaa, jännitys kiristyy äärimmilleen – eikä mikään ole sitä, miltä ensin näyttä. Kotimaisessa jännityskirjallisuudessa ovat Aili Simojoen näkökulmat uusia - kokonaisuudessa on elämänviisautta, huumoria ja ymmärrystä kuin hänen suosituissa muistelmateoksissaankin."

*
Luettu maaliskuussa 2020.
Kirja oli aika ohut, vain 126 sivua. Jos se olisi ollut pidempi, olisi se varmaankin jäänyt kesken. Takakannen luonnehdinta "Yönmusta kesä on kypsän kirjailijan viisas jännitysromaani" tuntuu huvittavalle, niin kuin kirja monin paikoin muutenkin. Takakannessa puhutaan myös kirjan sisältämästä huumorista, mutta se huvittavuus, minkä itse kirjasta löysin, tuntui enemmänkin tahattomalta. Minusta kirjan tyyliä kuvaa hyvin kirjan ensimmäisestä kappaleesta löytyvä päähenkilön kommentti kuolleesta miehestään: "Olinko Jukalle tuki ja turva - vai pelkkä ansarikukka."

Toisaalta kirjan naivius toi mukanaan hellyttävää herttaisuutta pieniin kömpelyyksiin. Ja onhan kirjan julkaisusta jo melkoisesti aikaakin (1988), samoin kuin siitä mihin aikaan tarinat sijoittuvat. Sitä on vaan niin vaikea muistaa että se tarkoittaa yli 30 vuotta. Itse olen syntynyt 1970-luvun alkupuolella ja 1980-luvun loppu tuntuu ihan muutaman vuoden takaiselta ;)

Journal Entry 2 by halonhakkaaja at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Monday, May 25, 2020

Released 1 mo ago (5/20/2020 UTC) at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Arvontapalkintona eteenpäin. Hyviä lukuhetkiä!

Journal Entry 3 by Smabbe at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, May 25, 2020
Kiitos. Tykkään näistä vanhemmista ja juuri vähän naiveista dekkareista.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.