De varende stad

by Linda Polman | Travel | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 2/19/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, February 19, 2020
Van een collega gekregen om te crossen.

Recensie(s)
De auteur doet in dit boek verslag van een aantal reizen die ze maakte in Afrika: ze voer op een passagiersboot over de Zaïre van Kinshasa naar Kisangani (titelverhaal); bezocht met uitsterven bedreigde berggorilla's in het grensgebied van Oeganda en Zaïre en natuurparken in Malawi en trok door het droge noorden van Kenia. Ze reisde met openbaar vervoer. Grote stukken werden te voet afgelegd. Deze manier van reizen maakte het haar mogelijk unieke kontakten te leggen en prachtige waarnemingen te doen. Ze doet hiervan verslag op een heldere en nuchtere manier (de schrijfster is tenslotte journaliste). Tussen de regels door wordt ook aandacht besteed aan de kwestie van de mensenrechten (de landen die zij bezocht, staan niet bepaald bekend om hun democratische gezindheid). Het is een boeiend en lezenswaardig boek, dat in het genre reisverhalen ver uitsteekt boven de middelmaat. Het is jammer dat nergens vermeld wordt wanneer of waarom de reizen gemaakt zijn.
(Biblion recensie, Redactie..)

Journal Entry 2 by wingjanna2wing at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Sunday, February 23, 2020

Released 1 yr ago (2/24/2020 UTC) at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.

Journal Entry 3 by wingOBCZ-Westerparkwing at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, February 25, 2020
janna2 is langs geweest, dus de kast is weer goed gevuld :-) Dank!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.