Hamsterit

by Veikko Huovinen | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by myrtillus of Pori, Satakunta Finland on 2/18/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by myrtillus from Pori, Satakunta Finland on Tuesday, February 18, 2020
SSK-kirja, WSOY, 1979. Päällys: Seppo Polameri

Veikko Huovisen parhaimpiin kuuluva humoristinen kertomus kuvaa kahta ihmistä inhimillisen, mutta kaikki mitat ylittävän keräysvimman vallassa.
Jo luonnontalouden ajoilta lienee suomalaisten veriin jäänyt veto talvivarastojen kokoamiseen, mutta Hamsterissa tämä taipumus ylittää kaikki tavalliset mitat. Lisäksi hän rakastaa kirjoja, joissa puhutaan monenmoisista varastoista. Robinson Crusoe on hänen elämänsä valovoimaisin johtotähti.
Sitten naapurustoon asettuu Hamsterin hengenheimolainen Rurik, jolla on taloudelliset edellytykset varastoimiseeen. Turkisliivejä, honkapuita, savustettuja lampaita, säilykkeitä... Hamsteri ja Rurik, kaksi vilpittömän lapsenmielistä velikultaa, valmistautuvat tässä Veikko Huovisen klassikossa arktiseen pakkaskauteen.Journal Entry 2 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Wednesday, August 5, 2020
Minulla ei ole koskaan ollut mitään säilöntävimmaa, mutta tunnen ihmisiä joiden pakastimet ja kylmäkellarit ovat syksyllä täynnä metsän ja puutarhan tuotteita. Lapsuudessani olen kyllä poiminut joka kesä mustikoita, puolukoita, sieniä ja muuraimia, koska koko perhe (isä, äiti ja viisi lasta) pakattiin autoon viikonloppuisin ja ajettiin metsään. Tänä päivänä moinen hamstraus varsinkin kaupungissa asuville on varmasti outoa. Oli hauska lukea kirjan kahden hamsterin toilauksista ja mietelmistä. Jospa vain nykyihminenkin tulisi yhtä onnelliseksi pienistä asioista.

Journal Entry 3 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Monday, October 11, 2021

Released 4 days ago (10/11/2021 UTC) at Pori, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tmarju toivoi tätä kirjaa, joten lähetän sen hänelle.

Journal Entry 4 by Tmarju at Rovaniemi, Lappi / Lappland Finland on Thursday, October 14, 2021
Kiitos tästä "kylkiäisestä".
Mä olen lukenut pari Huovisen kirjaa aivan liian nuorena (ehkä noin 20-vuotiaana) enkä ymmärtänyt niiden satiirisuutta. Jokunen aika sitten tutustuin hänen tuotantoonsa uudemman kerran (nyt kypsänä aikuisena) ja ihastuin välittömästi, eli näitä ajattelin tilaisuuden tullen lukea. Ja nyt se tilaisuus tuli, että sain Hamsterit omaan hyllyyni.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.