Kultahattu

by F. SAcott Fitzgerald | Literature & Fiction |
ISBN: 9516430732 Global Overview for this book
Registered by Balowski21 of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 2/9/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Balowski21 from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, February 09, 2020
Poimin kirjan muistaakseni Kannelmäen kirjaston kierrätyshyllystä, ja tykkäsin. Hienoja hahmoja, ja mielenkiintoinen sekä yllättävä tarina. Suosittelen.

Mainosteksti vuodelta 1960: "Kultahattu on jazzin ja kieltolain, rajun 20-luvun kuuluisin kirja, ja sen tekijä F. Scott Fitzgerald on tuon ajan itseoikeutettu, tarunomainen apostoli, ”kultaisen huuman ihmelapsi”, jonka tuotanto on kokenut viime vuosina ylösnousemuksensa ja yleismaailmallisen renessanssinsa. Nuoren Hemingwayn ohella Fitzgerald onkin se kirjailija, joka rikkaimmin ja voimakkaimmin on kuvannut 20-luvun kuumeista, kimaltelevaa, mutta henkisesti tyhjää elämää.
Kultahattu – The Great Gatsby – Fitzgeraldin mestariteos, on jännittävä ja samalla sattuvan ironinen romaani rahamaailman tanssista kultaisen vasikan ympärillä. Päähenkilö, Jay Gatsby, on yhteiskunnan alimmalta portaalta hämärin keinoin suuriin rahoihin käsiksi päässyt miljoonikko. Hän tapaa kohtalonsa nuoruudenrakastettunsa, nyt onnettomassa avioliitossa elävän Daisyn hahmossa, ja tunne, joka kasvaa heidän välilleen, aiheuttaa lopulta suhteiden pelottavan kärjistymisen New Yorkin liepeille kerääntyneessä ihmisryhmässä.
Kultahattu on lajissaan hieno ja viimeistelty kuin filigraanityö, sanonta ja tyylin vivahteikkuus hipovat täydellisyyttä. Romaanin hitaanobjektiivinen kuvaus tuntuu imeneen itseensä kaiken värin, äänen ja tuoksun kuumuuttaan hehkuvasta suurkaupungista."

Journal Entry 2 by Balowski21 at Kanneltalo, Kannelmäki in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 20, 2020

Released 1 mo ago (2/20/2020 UTC) at Kanneltalo, Kannelmäki in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Jätän kirjan Kannelmäen kirjaston kierrätyspisteeseen, mistä sen luullakseni poiminkin. Hyviä lukuhetkiä!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.