Einde van een Imperium 2

by Sembène Ousmane | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 2/9/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Sunday, February 9, 2020
Roman uit Senegal

Recensie(s)
Eerste van een tweedelige roman over een fictieve staatsgreep in Senegal. Na het plotselinge verdwijnen van de president ontstaat er een machtsvacuum. Het boek beschrijft de ontwikkelingen van uur tot uur die volgen, de personages die een rol spelen, de machinaties, de belangenstrijd, de persoonlijke ambities, dat alles doorspekt met door de hoofdpersonen zelf vertelde herinneringen aan het verleden, het kolonialisme, de recente politieke ontwikkelingen in Senegal en de rest van Afrika. De auteur geeft een heldere analyse van de politieke situatie waarin veel Afrikaanse landen zich bevinden zo'n twintig jaar na de onafhankelijkheid, als de euforie van het eerste uur verdwenen is, en de eerste generatie leiders te oud wordt. Een goed geschreven werk van een van Afrika's toonaangevende romanschrijvers.
(NBD|Biblion recensie, Drs. Harry Leyten)

Journal Entry 2 by wingjanna2wing at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Sunday, February 23, 2020

Released 1 yr ago (2/24/2020 UTC) at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.

Journal Entry 3 by wingOBCZ-Westerparkwing at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, February 25, 2020
janna2 is langs geweest, dus de kast is weer goed gevuld :-) Dank!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.