Veitsi

by Jo Nesbø | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9789510433058 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 1/15/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, January 15, 2020
Kustantajan sivuilta:

"Yksi luvattoman rakkauden yö voi lopulta tuhota kaiken.

Harry Hole on täällä taas eikä mikään ole enää hyvin. Lähes miljoona kirjaa Suomessakin myynyt Jo Nesbo tekee selvää jälkeä uudella Harry Hole -trillerillään.

Metsästystarvikeliikkeen omistaja näkee jokeen asennetun videokameran kuvasta koskessa huljuvan hameen, ja sitten veden valtaaman auton, jonka sisällä on mies. Tämä yrittää päästä ulos autosta, ja hänessä on jotakin tuttua… kasvojen poikki kulkeva arpi ja metallisen harmaa keskisormi.

Harry Hole ja hänen vaimonsa Rakel ovat muuttaneet erilleen ja Harry on palannut rikostutkijaksi. Sitten murhaaja iskee, ja osuu niin lähelle Harrya, ettei tätä voida edes harkita mukaan tutkintaryhmään. Päinvastoin, todisteet alkavat yhä selvemmin viitata Harryn syyllisyyteen. Eikä Harry muista tapahtuneesta mitään.

Holella on kaksi mahdollista kostajaa, joista toinen on niin lähellä, ettei sitä huomaa. Vaan kostonjanoinen on myös Harry Hole itse. Ja hänen kostonsa on lopullinen.Nesbø on uosien aikana luonut Holesta eräänlaisen kovaksi keitetyn kristushahmon, joka on määrätty kulkemaan loputonta Via Dolorosaansa. Nesbø kuristaa lukijan seuraamaan tätä kärsimysnäytelmää poikkeuksellisen tehokkaalla psykologisella otteella.

Onnimanni Liukkonen, Seura 6.11.2019"

Johnny Kniga, 2019.

Edit 18.6.20
Suomi mainittu -haasteeseen sopien jo kirjan alussa, s.16, mainittu Turku, Helsinki ja suomalainen puukko

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, June 25, 2020
Harry Hole -sarja on ollut kovasti mieleeni, mutta tämä osa oli pienehkö pettymys. Liikaa sivuja ja turhan moneen suuntaan polveileva juoni, joka sai minut herpaantumaan hetkittäin, en oikein pysynyt imussa. En tiedä, oliko vika omassa keskittymiskyvyssäni vai kirjassa, mutta monet aiemmat Nesbon dekkarit ovat toimineet paremmin.

Edit: Hippa-kirjana Saka74:lle

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Wishlist tag game, A RABCK -- Controlled Releases on Saturday, July 04, 2020

Released 1 mo ago (7/4/2020 UTC) at Wishlist tag game, A RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Huomaan, että tiedostamattani olen usein lukenut Jo Nesbon kirjoja nimenomaan juhannuksena, tänä kesänä vuorossa oli tämä Veitsi. Nyt kirja jatkaa matkaansa Saka74:lle, jonka toivelistalta se löytyi. Lukuiloa!

Journal Entry 4 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, July 07, 2020
Suurkiitos toivekirjasta! Nesbøn dekkareista olen tykännyt, vaikka tiiliskivimäisyys ei houkuttele lukemaan monta peräkkäin.

Hain tämän juniorin kanssa automaatista ja hän kysyi, mitä paketissa mahtaa olla. Sanoin pokkana, että siellä on veitsi. Hän rupesi epäuskoisena nauramaan ja sanoi "Eikä!". Piti sitten paljastaa, että kyseessä on kirja, jonka jälkeen sain osakseni silmien pyörittelyä tyyliin "Olisihan se pitänyt arvata".

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.