Hoivakodin kissa Oscar

by David Dosa | Pets & Animals | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Chania of Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on 1/3/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Chania from Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Friday, January 03, 2020
Steere House on nykyaikainen hoivakoti missä on muun muassa eläimiä potilaiden piristykseksi ja hoitoon kuuluu muutakin kuin lääkkeitä. Eniten sairaalassa on kissoja, joista yksi osoittautuu hieman erikoisemmaksi. Oscar nimittäin lyöttäytyy yhteen kuolevien potilaiden kanssa ja on usein paikalla viimeisillä hetkillä. Yksi sairaalan lääkäreistä David Dosa kiinnostuu ilmiöstä ja rupeaa tutkimaan asiaa, mistä syntyi ensin lehtiartikkeli ja laajentui myöhemmin kirjaksi.

Tohtori Dosa tutkii Oscarin arvoitusta haastattelemalla potilaitaan ja heidän omaisiaan. Loppujen lopuksi kirjan pääosassa ei olekaan Oscar, vaan kissan ”potilaat” ja heidän tarinansa.

Kirja ei ole helppoa luettavaa, siinä käsitellään kovimpia tabuja — vanhenemista ja kuolevien hoivaamista. Steere Housen hoivakodissa on paljon dementiapotilaita ja heidän tarinansa ja kuolemansa ovat surullisia, tosia mutta myös lohduttavia. Kirjasta oppii yllättävän paljon dementiasta ja sen muodoista, muun muassa Alzheimerista. Vanhukset ovat ihmisiä kuten jokainen, joita ei välttämättä pysty itse hoitamaan, mutta ansaitsevat parasta mahdollista hoitoa. Kirjan suurin opetus on, etteivät muistihäiriöt kuulu olennaiseen osaan vanhuutta vaan ovat sairauden oire.Journal Entry 2 by Chania at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Wednesday, February 19, 2020
Ihan mukava kirja vaikka oltiinkin tekemisissä lähinnä kuoleman kanssa. Yhdellä tuttavallani on dementia todettu pari vuotta sitten varhaisessa iässä, ja vaikka vointi on vielä aika hyvä, tämä kirja antoi myös vähän vinkkiä tuleville vuosille.

Journal Entry 3 by Chania at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Wednesday, February 19, 2020

Released 1 mo ago (2/20/2020 UTC) at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Himskatti saa kirjan seuraavaksi!

Journal Entry 4 by himskatti at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, February 22, 2020
Kiitos!

Journal Entry 5 by himskatti at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, February 29, 2020
Todella koskettava kirja, välillä meinasi tulla tippa linssiin tätä lukiessa. Olen samaa mieltä siitä, ettei tämä ole mitään helppoa tai kevyttä luettavaa, vaikka kirjan nimi saattaisi olettaa ihan muuta.
Mun mielestä kirja oli osattu kirjoittaa niin, että maallikkokin ymmärtää mistä puhutaan. (Monesti sairauksista kerrotaan hienoin, lääketieteellisin termein.)
Sain tästä paljon uutta tietoa muistisairauksista ja kaikista niistä tunteista, joita esim.omaiset käyvät läpi.
Hyvin kirjoitettu kirja tärkeästä aiheesta.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.