Intohimosta rikokseen

Registered by Chania of Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on 12/26/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Chania from Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Thursday, December 26, 2019
Samasta uutisesta seitsemän rikosjuttua
Pikkujutussa kirjailijat ovat saaneet teemakseen lehtijutun: ”Hotelli Kämpin edestä löytyi kuollut mies”. Jutussa kerrotaan, että miehen henkilöllisyys on edelleen epäselvä mutta että tämä on noin 30-40-vuotias. Seitsemän kirjailijaa on kirjoittanut tästä uutisesta novellin.

Jarkko Sipilä laittaa vakiopoliisinsa Kari Takamäen tutkimaan aiheesta kehittelemäänsä ”Liikemies Matilaisen murhaa. Uhri on tullut Oulusta Helsinkiin liikeneuvotteluun ja katsonut samalla reissullaan Kärppien pelin Hartwall Areenalla. Jutun tutkinta perustuu paljolti Matilaisen puhelintietoihin ja tämän iltamenojen selvittelyyn.

Pekka Salon ”Pako” tuntuu aluksi tapahtuvan jossain etelässä, mutta paikantuu sittemmin hyvinkin lähelle. Novellia lukiessa tuli mieleen Veijo Meren Tappaja, jossa tarkka-ampuja maastouttaa itsensä suorastaan luonnon osaksi. Paon henkilö kävelee hiekassa ja ajoittain ikään kuin sulautuu hiekkaan.

Pirkko Arhippa kertoo novellissaan ”Rikerangaistus” parkkipirkoista. Heidän Ladyksi ristimänsä autoilija parkkeerailee surutta invalidipaikoille ja muutenkin holtittomasti ja ärsyttää parkkinaiset äärimmilleen. Asiakkaan ylimielisyys ja röyhkeys saa aikaan melkoisen tapahtumaketjun

Wexi Korhosen novellissa ”Poliisi ja pelimies” Kari Salo ujuttautuu asiakkaaksi helsinkiläiseen peliluolaan. Siellä hän pelaa suurilla panoksilla ja vessareissullaan viestittää kännykällä poliisille tilanteen kehityksen. Jutussa oletetaan, että Kämpin edestä löytynyt mies on surmattu maksamattomien pelisaatavien takia.

Tuuli Rannikon ”Omantunnon hinta” on ovela ja kauhistuttavalla tavalla lukijaa vielä tarinan lopussakin palkitseva kertomus kahden homomiehen keskinäisestä mustasukkaisuudesta. Tarina opettaa että mustasukkaisuus ja ylpeys yhdessä voivat saada todella paljon pahaa aikaan.

Ovela on myös Tuula Sariolan kertomus ”Kuollut, ei kuollut, kuollut”. Siinä todella ovelat ja rahanahneet ihmiset ottavat mittaa toisistaan. Näille ihmisille muut ovat pelkkiä astinlautoja ja harmillisia esteitä heidän rahankahmimishankkeilleen. Joten näitä muita voi surutta päästellä päiviltä tarpeen mukaan.

Tapani Baggen ” Ammattimies” on ammattitappaja Kovanen. Tämä on kokoelman kaikkein kovin ja kovaksikeitetyin tarina. Parikymmensivuisessa novellissa kuolee ilmeisesti kymmenkunta ihmistä, joten heihin ei ehtinyt kiintyä eikä heidän kohtalonsa lukijaa hetkauttanut. Päähuomio onkin juonen kuljetuksessa.

Kun katselee seitsemän novellin kokonaisuutta, niin kaikkein kiinnostavimmiksi koin ne tarinat, joissa tekijän ja uhrin suhde on pääroolissa. Kun ihminen ärsytetään, kun häntä loukataan, kun hänen ihmisarvonsa joko perheenjäsenenä tai työntekijänä poljetaan lokaan, niin katkeruus ja kosto nostavat päätään.

Tästä näkökulmasta novellia kehittelivät erityisesti Pirkko Arhippa ja Tuuli Rannikko. Joten heidän tarinansa tulivat lähemmäksi. Kun rahaa liikutellaan murhien yhteydessä, lukijan samaistumismahdollisuus on huomattavasti vaikeampaa.
-Ritva Sorvali-

Journal Entry 2 by Chania at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Tuesday, October 6, 2020
Mielenkiintoista, kuinka monenlaisia tarinoita voikaan samasta jutusta kehitellä! Näitä oli kiva lukea aina yksi silloin tällöin.

Journal Entry 3 by Chania at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, October 6, 2020

Released 3 yrs ago (10/6/2020 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Onnea Teetä ja dekkari-arvonnan voittajalle!

Journal Entry 4 by Smeo at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, October 12, 2020
Kiitos postista! Vaikuttaa mielenkiintoiselta :)

Journal Entry 5 by Smeo at Nokia, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, January 27, 2024
Ihan kiva kirja, hauska kyllä nähdä miten erilaisia tarinoita voi samasta aiheesta saada aikaan 😊

Menee 2024 Helmet-lukuhaasteessa kohtaan 15. Kirja, jolla on vähintään kolme tekijää ja menee myös tbr-louhintahaasteeseen kun on yksi hyllyni vanhimmista kirjoista 😊

Journal Entry 6 by Smeo at BC 2024 Convention in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, March 5, 2024

Released 4 mos ago (3/6/2024 UTC) at BC 2024 Convention in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Miittiin tarjolle 😊

Journal Entry 7 by Hiirenkorva at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, March 5, 2024
Miitistä mukaan

Journal Entry 8 by Hiirenkorva at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, April 24, 2024
Mielenkiintoista oli lukea eri kirjoittajien näkemyksiä valitusta aiheesta. Pidin suurimmasta osata tarinoita, mutta toisaalta osa tarinoista jäi ihmetyttämään,miten ne liittyivät annetuun aiheeseen. Tälläinen kokoelma on aina hieman epätasainen, mutta oli siinä oli ehdottamasti joukossa myös helmiä.

Journal Entry 9 by Hiirenkorva at Pori, Satakunta Finland on Saturday, June 15, 2024

Released 1 mo ago (6/15/2024 UTC) at Pori, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Porin piknikille tarjolle

Journal Entry 10 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, June 15, 2024
Kirjan idea vaikutti sen verran omaperäiseltä, että otin sen mukaani.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.