Στους δρόμους του Μπακαρό

by Μοχάμεντ Ούμαρ | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by alexotanil of Pallini - Παλλήνη, Attica Greece on 12/21/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by alexotanil from Pallini - Παλλήνη, Attica Greece on Saturday, December 21, 2019
Η Αμίνα, μια νέα και μορφωμένη γυναίκα της σύγχρονης Νιγηρίας, εγκλωβίζεται στην ανία και τη βία της οικογενειακής ζωής. Σύντομα έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη δυστυχία, την κακοποίηση των γυναικών, την εκμετάλλευση των φτωχών, την αναλγησία των πολιτικών, τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό. Αποφασίζει να αναλάβει δράση και να οργανώσει τις γυναίκες του Μπακαρό. Σημαντικό στήριγμα στις διεκδικήσεις και την οργάνωση των γυναικών του Μπακαρό θα βρει στην πολιτικοποιημένη φίλη της Φατιμά και στους φοιτητές.
Θα καταφέρει η Αμίνα και οι υπόλοιπες γυναίκες ν' αλλάξουν τη ζωή τους; Θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια που υψώνουν τα συμφέροντα, ο συντηρητισμός, ο φονταμενταλισμός και ο σκοταδισμός μιας αφρικανικής κοινωνίας που λιθοβολεί ακόμα γυναίκες; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«...Μια θετική ιστορία που αποτελεί πηγή έμπνευσης. Αυτό το βιβλίο έκανε αυτό που μια ιστορία είναι υποχρεωμένη να κάνει: να πάει τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι με την ελπίδα να τον διδάξει και να φωτίσει την πορεία του» (Αν-Μαρί Σμιθ, Καναδή Βιβλιοκριτικός, Lonestar Publishing)
«...Ένα φρέσκο και έξυπνο δείγμα εργασίας» (Μαλάκ Ζάαλουκ, Αιγύπτια συγγραφέας, επικεφαλής της UNICEF στο Κάιρο)

Στα Κάλαντα.

Journal Entry 3 by feltre at Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece on Sunday, December 22, 2019
Το πήρα.

Journal Entry 4 by feltre at Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece on Tuesday, February 18, 2020
Η αμήχανη στιγμή της συνειδητοποίησης πως η διαφθορά της κυβέρνησης και των οικονομικά εύρωστων οικογενειών της χώρας μου είναι ίσως λίγο μεγαλύτερη από της Νιγηρίας.

Released 1 mo ago (5/24/2020 UTC) at National Garden - Εθνικός κήπος in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing!

Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος άλλος, όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!
Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις.
Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookcrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.
Για να αφήσεις σχόλιο ή να πεις απλά μόνο ότι βρήκες το βιβλίο, γράψε στο πεδίο επάνω που ζητά "Enter...BCID" τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go!"
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!

Journal Entry 6 by wingLubiettewing at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, May 24, 2020
Από το meet-up του Ιούνιου στον Εθνικό Κήπο στα χέρια μου !

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.