De Hel, Dat Is De Ander Het Verschil In Denken Van Moslims En Niet Moslims

by Bart Brandsma | Religion & Spirituality | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingsmitjeswing of Bilthoven, Utrecht Netherlands on 12/14/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingsmitjeswing from Bilthoven, Utrecht Netherlands on Saturday, December 14, 2019
Samenvatting
Het verschil in denken tussen moslims en niet-moslims

Europa is verdeeld in een 'wij' en een 'zij'. 'Moslims' en 'niet-moslims' staan tegenover elkaar. En steeds horen we dezelfde mantra: moslims moeten de kloof dichten. Zij moeten een Verlichting doormaken.

En wat moet de 'niet-moslim'? Om die vraag te beantwoorden ging filosoof Bart Brandsma op bezoek bij de belangrijkste moslimintellectuelen in Duitsland, Frankrijk, Nederland en Senegal, en hij reisde af naar Turkije, Frankrijk, Marokko, Indonesië, Suriname, Senegal, Bosnië, Nepal en Duitsland. Op meeslepende en originele wijze analyseert hij het denken van de homo islamicus en de homo secularis. Hij dringt door in beider werkelijkheid en laat zien hoe de spraakverwarring ontstaat. Hij verliest zich niet in ellenlange verhandelingen over geschiedenis en cultuur, maar kiest voor een korte, precieze duiding van beide werelden, zowel in hun verschillen als in hun overeenkomsten.

Anders dan hij van tevoren verwachtte, kunnen 'wij' en 'zij' elkaar op de belangrijkste terreinen vinden. Zelfs wanneer het gaat om de drie exemplarische controverses in het moslim-debat: 'vrije meningsuiting versus godslastering', 'het dilemma religieuze overtuiging versus individuele rechten' en 'de scheiding van kerk en staat'.

Eindelijk een boek dat de discussie openbreekt.


Bart Brandsma (1967) is filosoof, journalist en documentairemaker, onder meer voor de Nederlandse Moslimomsroep en Amnesty Interntional. Hij publiceert met enige regelmaat in Filosofie Magazine.

Bart Brandsma was te gast in het radio-programma DIAS (RVU) en in het radioprogramma Verkenningen (NMO) en in Kunststof (NPS). Hier vind u een interview met hem in Trouw (naar aanleiding van zijn nominatie voor de Socrates Wisselbeker 2007). En hier vindt u een interview met Bart Brandsma in het tijdschrift ZAMAN.

Journal Entry 2 by Zazoetje at StationsBoekWissel beneden in Utrecht, Utrecht Netherlands on Thursday, January 16, 2020

Released 1 mo ago (1/18/2020 UTC) at StationsBoekWissel beneden in Utrecht, Utrecht Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Uit de tas van smitjes.
In de kast van de Boekwissel.
Vinder, veel leesplezier!
Boek, goede reis!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.