1953

by Rik Launspach | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 12/2/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Monday, December 02, 2019
Gekregen van een collega om te crossen. Is de moeite waard, ik heb het zelf al via een andere weg gelezen.

Recensie(s)
Samen met zijn vrouw Marjolein Beumer schreef Launspach het script voor de succesvolle film over de watersnoodramp van 1953, 'De storm' van regisseur Ben Sombogaart. In dit romandebuut werkte de acteur, regisseur en scenarioschrijver (1958) het verhaal verder uit. Het is gesitueerd op het 'vergeten' eiland Schouwen-Duiveland. Behalve Zierikzee zijn de plaatsnamen gefingeerd. De hoofdpersoon Julia is kort voor de ramp bevallen; zij is een ongehuwde moeder. Ze krijgt de verontwaardiging over zich heen van haar familie en van (afschrikwekkend geschilderde) Zeeuwen in haar omgeving. Tijdens de ramp verliest Julia haar kind uit het oog. Er is vervolgens een uitputtende zoektocht naar de baby. Tegelijk wordt een visionaire ingenieur van Rijkswaterstaat beschreven en ook een dienstplichtige militair die Julia redt en bijstaat in haar zoektocht. Een wat erbij gesleept verhaal uit de Tweede Wereldoorlog vormt zijn onderliggende drijfveer. De rol van het toeval in dit boek is groot. De inhoudelijke dramatiek is fors aangezet (de streekroman is dan niet veraf). Toch valt er -niet in de laatste plaats vanwege een adequate stijlhantering- zeker van dit boek te genieten. Normale druk.
Jos Radstake

Journal Entry 2 by wingjanna2wing at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Monday, January 20, 2020

Released 4 wks ago (1/23/2020 UTC) at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.

Journal Entry 3 by OBCZ-HuisvHilde at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Friday, January 24, 2020
Dit boek staat vanaf donderdag 27 januari 2020 in de OBCZ in Hildes Heerlykhyd, het restaurant van Huis van Hilde, het archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.