Het eerste daglicht

by Colette | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 12/2/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Monday, December 02, 2019
Uit mijn boekenkast geplukt, mag de wijde wereld in.

Recensie(s)
De ik-figuur heeft zich - als vrouw van over de vijftig - na twee mislukte huwelijken teruggetrokken op haar boerderijtje in de Provence. Wanneer de knappe vijfendertiger Valere Vidal liefde voor haar opvat, houdt ze hem op afstand, in een heldhaftige poging haar geestelijk evenwicht te bewaren; daarbij laat ze de weg vrij voor het meisje Helene Clement. Deze bekentenissen van een zomer zijn gericht aan haar gestorven moeder Sido, die ze wil navolgen in haar levens- en doodsaanvaarding. De roman die qua vorm aan een dagboek doet denken, en kennelijk autobiografische elementen bevat, munt uit door de subtiele weergave van menselijke relaties, de overrompelende natuurbeschrijvingen, en de merkwaardige plaats die katten erin innemen. Colette schreef deze roman in 1928 in haar boerderijtje in St. Tropez, nadat ze van haar eerste man gescheiden was. Deze eerste vertaling in het Nederlands verdient een compliment.
(NBD|Biblion recensie, Drs. M.J.I. Bos)

Journal Entry 2 by wingjanna2wing at Centraal Station, centrale hal in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Friday, December 13, 2019

Released 1 mo ago (12/13/2019 UTC) at Centraal Station, centrale hal in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.