Verder. Over rouw na suïcide

by Anne Polet | Nonfiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingKafka1954wing of Deurne, Antwerpen / Anvers Belgium on 11/18/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingKafka1954wing from Deurne, Antwerpen / Anvers Belgium on Monday, November 18, 2019
Gekregen voor BookCrossing!

Een zelfdoding heeft meestal grote gevolgen voor familieleden en andere betrokkenen. De auteur verloor haar jongste broer door zelfdoding. Zij beschrijft in dit boek haar persoonlijke ervaringen gedurende het rouwproces en plaatst deze tegen de achtergrond van gegevens uit de literatuur.
Het eerste deel van het boek geeft de eigen ervaringen van de auteur weer, aangevuld met uitspraken en getuigenissen van andere nabestaanden en verklaringen vanuit wetenschappelijk onderzoek. Op herkenbare wijze wordt hier de grote variatie aan intense gevoelens, vragen, zorgen en twijfels geschetst die nabestaanden na een ­zelf­doding kunnen ervaren. Hoewel elk rouwproces uniek is, blijken er in grote lijnen toch veel overeenkomsten te zijn. Naast de gebruikelijke rouwreacties, die ook na andere doodsoorzaken optreden, beschrijft de auteur eveneens de eigen specifieke kenmerken en gevolgen van een zelfdoding.
Het tweede deel van het boek bevat een meer theoretisch overzicht van de bestaande kennis over rouw. Daarbij is aandacht voor aspecten die een rouwproces kunnen bemoeilijken. Hoewel het boek zich vooral richt op volwassen nabestaanden, is ook een hoofdstuk opgenomen over rouwreacties bij kinderen.
In een bijlage wordt allerhande informatie samengevat in een overzichtelijke brochure, met tips voor nabestaanden en mensen uit hun omgeving, en verwijzingen voor verdere informatie en hulp.
Door de combinatie van herkenbare eigen ervaringen en informatie van deskundigen is dit boek zowel geschikt voor nabestaanden zelf en hun omgeving, als voor hulpverleners, huisartsen en ­rouwbege­leiders.

Journal Entry 2 by wingKafka1954wing at Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium on Monday, November 18, 2019

Released 3 wks ago (11/18/2019 UTC) at Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Voor de boekenkast van de Meerloop!

Journal Entry 3 by Meerloop at Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium on Monday, November 18, 2019
Dankjewel!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.