De zaak 40/61, een reportage

by Harry Mulisch | Nonfiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 11/9/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Saturday, November 09, 2019
Samenvatting
De zaak 40/61 beperkt zich niet tot een biografie van Adolf Eichmann of tot de beschrijving van antisemitische gruweldaden, het behelst vooral het zeer persoonlijke ooggetuigenverslag van Harry Mulisch van het historische proces in Jeruzalem (1961). Verder wordt verslag uitgebracht van een reis naar Berlijn, waar de ruïne van Eichmanns kantoor werd onderzocht, en van een reis naar Polen, waar een bezoek werd gebracht aan het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. De zaak 40/61 is een uniek document, geschreven met een volledig persoonlijke inzet.


Recensie(s)
Oorspronkelijk als artikelenreeks in 'Elseviers Weekblad' gepubliceerd persoonlijk ooggetuigenverslag van het in 1961 in Jeruzalem gevoerde proces tegen de jodenvervolger Eichmann (1906-1962), aangevuld met indrukken opgedaan bij een bezoek aan Eichmanns Berlijnse en Poolse werkterrein. Het is niet alleen een verslag van het geruchtmakende Eichmann-proces; Mulisch plaatst wat in het proces naar voren kwam tegen de achtergrond van het probleem van goed en kwaad in het algemeen. Zijn scherpzinnige en oorspronkelijke beschouwingen geven de belangstellende lezer veel stof tot nadenken.
Redactie Biblion

Journal Entry 2 by wingjanna2wing at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Sunday, February 23, 2020

Released 1 mo ago (2/24/2020 UTC) at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.

Journal Entry 3 by wingOBCZ-Westerparkwing at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, February 25, 2020
janna2 is langs geweest, dus de kast is weer goed gevuld :-) Dank!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.