Scheepsberichten

by E. Annie Proulx | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 11/9/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Saturday, November 09, 2019
Ooit in begonnen, maar dit is een boek dat speelt in een omgeving waar ik een beetje triest van word. Niet uitgelezen.

Recensie(s)
Newfoundland, een land van kou, ijsbergen, dikke mist en granieten rotsen. Na de dood van zijn mooie, overspelige vrouw, laat de hoofdpersoon, Quoyle, zich door zijn tante overhalen om van New York te verhuizen naar dit eiland van zijn voorvaderen. Hij gaat met zijn tante, zijn twee dochters en de hond. Hij vindt werk bij de plaatselijke krant, waar hij de scheepsberichten en de ongelukken moet verslaan. Quoyle is een derderangs journalist; hij is papperig dik en heeft een enorme kin, die hij steeds achter zijn hand verbergt. Hij is de vleesgeworden mislukking, die in het eerlijke Newfoundland zichzelf min of meer terugvindt. De symboliek in deze roman is prachtig verweven, het uiterlijk en het karakter van de hoofdpersoon schetsen een echt mens. De gebeurtenissen zijn soms vreselijk, maar altijd vol humor beschreven.
(Biblion recensie, E. van Eck-Jansen.)

Journal Entry 2 by wingjanna2wing at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Monday, January 20, 2020

Released 1 mo ago (1/23/2020 UTC) at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.

Journal Entry 3 by OBCZ-HuisvHilde at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Friday, January 24, 2020
Dit boek staat vanaf donderdag 27 januari 2020 in de OBCZ in Hildes Heerlykhyd, het restaurant van Huis van Hilde, het archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.