C

by Veronica Pimenoff | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 11/8/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, November 08, 2019
Kirjan esittely Kirjasammossa:

Lapsena Silja-serkku riisti Kaarlelta leikkiautot ja sotaveteraanisetä itsetunnon. Siljan lähdettyä Brysseliin EU-uraa luomaan Kaarlesta on tullut apaattinen humanisti. Harhaillessaan pummina Pariisissa hän etsii serkun käsiinsä ja kohtaa yllätyksen: Silja on hylännyt jakkupuvut ja hiili- ja teräsyhtiön raunioille pystytetyn vallan linnakkeen, hiili kiinnostaa häntä nyt enemmän säihkyvinä timantteina.

Kaarle uskoo energisen serkkutytön leikkivän rosvokuningatarta, sotkeutuneen ihmissalakuljetukseen, laittomaan timanttikauppaan, ties mihin; tummia miehiä tulee ja menee Siljan asunnossa. Kaarle suunnittelee lehtiartikkelia Claudesta ja Catherinesta, pariskunnasta, joista toinen makaa luksuskodissa koomassa ja joiden rakkaus kenties juuri siksi on täydellistä.

Veronica Pimenoff punoo rikkaan kudelman kertomuksia Euroopasta, jossa vanhat kartat eivät päde, sodista, valloittajista ja uhreista, joukkohaudoista ja arvista, unohtamisesta ja valheista. Hän kirjoo Ranskan seuduille Kalevalan ja Pohjolan kartan, tarinan suuresta tammesta, jonka kaatajaksi mies musta merestä nousi. Teos esittää haastavan näkemyksen murentuvasta Euroopasta, jonne provinssi muuttaa pakenevien maailman keskusten tilalle. Oodi ilolle kajahtaa jo kovin säröisesti.

C on myös romaani elämästä ja kuolemasta. Kaarle etsii Ranskassa merkitystä elämälleen ja törmää kuolemaan eri muodoissa. Siljan ystävä jäljittää joukkomurhissa kuolleita ihmisiä sekä kadonnutta ja mahdollisesti kuollutta isäänsä. Claude on kiinni elämässä koneen avulla, Catherine on saanut mainetta voittamalla kuoleman, ihailtu eno on tullut legendaksi niittämällä kuolemaa sodassa.

C on kertomus siitä, miten kuolema antaa eri tavoin merkityksen elämälle, halusimme me sitä tai emme. Toista ei ole ilman toista, elämä tulee lopulta täydeksi vaikkakaan ei välttämättä täydelliseksi kuolemassa. C on romaani suomalaisista, jotka löytävät juurensa ja maansa uudelleen uuden vuosituhannen Euroopassa, jossa jotkut ovat aina joutuneet antamaan henkensä, jotta toiset saavat elää.

Veronica Pimenoff (s. 1949) on julkaissut aikaisemmin seitsemän romaania, joista Loistava Helena (1984), Risteilijät (1995) ja Maa ilman vettä (1999) ovat olleet Finlandia-palkintoehdokkaina.

Tammi 2005

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Tampereen yliopisto, Päätalo in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, November 08, 2019

Released 1 wk ago (11/9/2019 UTC) at Tampereen yliopisto, Päätalo in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Vien huomenna muutaman kirjan entiseen opinahjooni ja myös tämän Pimenoffin kirjan voi käydä nappaamassa alakäytävän kirjankierrätyshyllystä!

Hyviä lukuhetkiä loppusyksyn iltoihin!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.