Siipien kantamat

by Jussi Valtonen | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingAnnimanniwing of Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on 11/4/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, November 04, 2019
Kirjasampo:

"Syyllisyys – osoittaako se, että on jo ajauduttu väärille raiteille vai onko huono omatunto nimenomaan moraalin tae, joka varmistaa ettei mitään väärää pääse tapahtumaan?

Juhani on lukion äidinkielen opettaja. Hän on jokin aika sitten eronnut vaimostaan Hannasta, jonka kanssa elettyjä vuosia reunusti traaginen menetys. Syksyllä kouluun tulee uusi oppilas, Yhdysvalloista muuttava Marianne, johon Juhani kiinnittää heti huomiota. ”Tämän henkilön kanssa haluan olla samaa mieltä, silloinkin kun olen eri mieltä.”

Marianne sulautuu helposti koulun muiden oppilaiden joukkoon, mutta opettajan kanssa syntyy yhteys. Aluksi he keskustelevat kirjoista ja elokuvista kuin kirjallisuudesta innostuneet opettaja ja oppilas: Turkasta, Vartiosta, Bergmanista, Hemingwaysta, Fitzgeraldista.
Keväällä Marianne tuo Juhanille luettavaksi kirjoittamiaan novelleja ja he alkavat tavata myös vapaa-ajalla. Juhani tajuaa nopeasti että heidän välillään on jotain vakavaa.

Mutta mikä yli puolta nuoremmassa Mariannessa Juhania kiehtoo? Onko kiintyminen Marianneen kuolemanpelkoa, keski-iän kriisiä vaiko ihka oikeaa rakastumista? Marianne on Miss Sixty -farkkuineen ja pikkuvanhoine mielipiteineen kaukana Juhanin maailmasta, johon kuuluu vain hyllymetreittäin kirjoja ja vanha koira. Ikäero painaa Juhania ja hän yrittää ottaa etäisyyttä Marianneen. Mahdollisuuden tähän tarjoaa lastentarhanopettaja Marjut, joka järjestelee Juhanin kodin uuteen uskoon ja vakuuttaa hänet siitä, että ihminen voi olla onnellinen kunhan vain tarpeeksi haluaa. Helpommaksi Juhanin elämää ei tee se, että arkea alkaa yhä enemmän hallita vakava sairaus.

Siipien kantamat on taitavasti kirjoitettu ihmissuhdedraama, joka kysyy kipeitä kysymyksiä elämästä, kuolemasta ja rakkaudesta."

Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, November 04, 2019
Pidin Valtosen Finlandia-voittajasta, vaikka siinä ongelmansa olikin, mutta tästä pidin kyllä vielä paljon enemmän. Valtonen on tarkkanäköinen ja pureva kirjoittaja ja karrikoi taitavasti. Kirjan asetelmassa (opettajan ja oppilaan suhde) on riskinsä, mutta senkin Valtonen hoitaa hienosti keskittyen enemmänkin ope-Juhanin sisäiseen maailmaan kuin ulkoiseen toimintaan. Ja tietysti tällaiselle kirjoittamista harrastavalle kirjallisuusfriikille tämä on herkullinen myös muun muassa lukuisten kirjallisuusviitteidensä ja sanapohdintojensa ansiosta. Minustakin olisi hauska käydä kirjallisuuskeskusteluja tällaisen miehen kanssa :) Surumielinen, vetävä ja yllättäen kauniskin pieni kirja.

Journal Entry 3 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, November 11, 2019

Released 1 mo ago (11/12/2019 UTC) at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lauseen mitalla, ole hyvä!

Journal Entry 4 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, November 12, 2019
Vai tämän minä valitsin, jo luetun kirjan. No, eipä ensimmäinen lause kirjaa antanut ilmi. "Herätessä on talvi: neljä astetta pakkasta, mahtava aurinkoinen aamu ja pilvetön taivas." Tykkäsin tästä kyllä tosi paljon aikoinaan, kuten merkintäni todistaa: https://www.bookcrossing.com/journal/13376480/#25181195 .
Kiitos Annimanni kirjasta joka tapauksessa!

Journal Entry 5 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, November 29, 2019
Luin tätä itse asiassa matkalukemisena aika pitkälle. Oli kiva lukea hyvää kirjaa uudestaan nautiskellen, kun ei häirinnyt kiire tietää, miten siinä käy (vaikka en nyt ihan varmasti muista, miten kirja päättyy). Harvoin luen kirjoja uudestaan, hyviäkään. Ehkä kannattaisi. Ajattelin nyt tarjota tätä eräälle krossarille.

Journal Entry 6 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, November 29, 2019
Varattu Sakalle.

Journal Entry 7 by toukokuu at in Helsinki, at a meetup -- Controlled Releases on Saturday, December 07, 2019

Released 1 wk ago (12/7/2019 UTC) at in Helsinki, at a meetup -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tässä tämä sinulle, hyviä lukuhetkiä ja myös joulun odotusta.

Journal Entry 8 by Saka74 at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, December 07, 2019
Toukokuu tarjosi tätä minulle, sillä Valtonen on syntynyt samana vuonna kuin minä. Minulla on jo yksi Valtosen kirja hyllyssä, mutta en ole mitään häneltä vielä lukenut. Vakuutuin kuitenkin edellisten lukijoiden merkinnöistä, joten kirja on nyt minulla. Kiitos kirjasta ja miittiseurasta!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.