Astuit väärään autoon

by Marja-Liisa Heino | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: 9789510395882 Global Overview for this book
Registered by Tarna of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 10/4/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Tarna from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, October 04, 2019
Karli Eerola -sarja 1. Helsinki : WSOY 2013. Sidottu, 253 sivua.
Päällys: Anna Makkonen.

Auliisti tunnustaudun ainakin sen verran nurkkapatriootiksi, että omaan maakuntaan sijoittuvaan kaunokirjallisuuteen (jos kohta muuhunkin) tartun vallan mieluusti. Siksi minä tämänkin kirjan valitsin, kun tilaisuus kerran tuli.

Takakansi:

TODENMUKAINEN JA PSYKOLOGISESTI OIVALTAVA RIKOSROMAANI
Pimeältä kylätieltä löytyy yliajetun miehen ruumis. Henkilöpapereista selviää, että uhri on juuri vankilasta vapautunut Otto-Petteri Saarinen: seksuaalirikollinen, jonka teot nousivat lööppeihin ja jonka uhrit toipuvat vieläkin kokemastaan.
Tapausta tutkii rikosylikonstaapeli Karli Eerola, laulavan romanitähden poika, jonka vuoro on jälleen suunnata valokeila Saarisen uhreihin ja näiden omaisiin. Tapaus ei ole omiaan rauhoittamaan hyvätapaiseksi kristityksi kasvatetun Karlin mieltä eivätkä isän juopuneet puhelut lohduttamaan poikamiehen öitä.
Astuit väärään autoon on rikosromaani kahdesta sovituksen kumppanista: häpeästä ja kunniasta. Se antaa äänen sekä rikoksen uhrille että sen tekijälle.
Rikoksen voi sovittaa, mutta voiko sitä hyvittää?Kirjailija itse sanoo Eerola-sarjasta ja sen ykkösosasta kotisivuillaan näin:
Eerola-sarja käsittää kaksi poliisiromaania, joita voi suosittaa arkista ja pienieleistä rikostarinaa kaipaavalle lukijalle. Nimihenkilönä toimii rikosylikonstaapeli Karli Eerola, joka on isänsä puolelta romani. Perinnevaatteita käyttävä ja uskovainen mies onnistuu olemaan outolintu paitsi työyhteisössään myös sukulaistensa parissa.
Sarjan ensimmäinen romaani, Astuit väärään autoon, seuraa tapahtumia, jotka alkavat väkivaltaisen sarjaraiskaajan vapauduttua vankilasta. Vaikka seksuaaliväkivallasta ei kirjassa kerrotakaan suoraan, jotkut lukijat kokivat Otto-Petterin näkökulman tarinassa ahdistavana. Tämä on tietysti ikävää, vaikka toisaalta se on myös kirjailijalle paras mahdollinen kiitos hyvin tehdystä työstä. Yleisesti ottaen lukijat ja kriitikot kiittelivät romaanin yllättäviä juonenkäänteitä ja tarkkanäköistä psykologista silmää.

Marja-Liisa Heino WSOY:n sivuilla
Marja-Liisa Heino DekkariNetissä
Heino, Marja-Liisa Kirjasammossa
Marja-Liisa Heino Wikipediassa
Marja-Liisa Heino, kotisivut

Astuit väärään autoon WSOY:n sivuilla
Astuit väärään autoon DekkariNetissä
Astuit väärään autoon Kirjasammossa
Marja-Liisa Heino: Astuit väärään autoon Kirjavinkeissä

Journal Entry 2 by Tarna at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, November 28, 2019
Tässä kirjassa on niin paljon sellaista, mistä voisin pitää: minulle entuudestaan tuntematon kirjailija ja kirjasarjan ensimmäinen osa (eikä siis väsymisen merkkejä vielä lukijassa eikä kirjailijassa), tapahtumapaikkana tuttu kaupunki ja tutut maisemat sekä taustalla niinkin kiintoisa tapahtumaketju kuin Nokian vesikriisi, sokerina vielä pohjalla itselleni suhteellisen vierasta (vähemmistö)kulttuuria edustava päähenkilö. Minä niin olisin halunnut ihastua tähän kirjaan.
Vaan kun en. Heino tuottaa minun mielestäni kutakuinkin kankeaa, jotenkin joustamatonta tekstiä, ja se sumentaa lukukokemuksen jokseenkin puuduttavaksi. En löytänyt yhtään koukkua, en päässyt sen paremmin Karlin kuin Otto-Petterinkään matkaan/ajatuksiin hetkeksikään. Itse asiassa en vieläkään tiedä, mitä kertomuksessa oikein tapahtui – enkä lukiessani ottanut ainuttakaan loikkaa eteenpäin. Kunhan puursin. Puursin.
Toisaalta. Myönnän auliisti, ettei dekkarilta pidä odottaakaan kovin korkeata kirjallista tasoa. Juonihan siinä on tärkein. Olin siis tälle kirjalle täysin väärä lukija, enkä sellaisena osaa arvioida tarinan kantavuutta. Toivottavasti seuraava lukija (kuka hän sitten lieneekään) löytää tekstistä toisenlaisia ulottuvuuksia ja nauttii lukemastaan.

Journal Entry 3 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, December 01, 2019

Released 1 yr ago (12/1/2019 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Pikkujoulupaketissa pikkujoulumiittiin.
Hyvää joulunodotusta!

Journal Entry 4 by Appelsiini at Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, December 01, 2019
Kiitos pikkujoulupaketista! :) Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta.

Hyvää joulunodotusta!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.