Vrij man

by Nelleke Noordervliet | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Zazoetje of De Bilt, Utrecht Netherlands on 9/14/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Zazoetje from De Bilt, Utrecht Netherlands on Saturday, September 14, 2019
Dit is het avontuurlijke, indringende en aangrijpende verhaal van Menno Molenaar, twijfelaar, arts, jurist en dubbelspion. Een man om van te houden, een man om mee in debat te gaan. Plaats van handeling: Nederland en de Nieuwe Wereld. Tijd: halverwege de Gouden Eeuw.

Recensie Bol.com:
De schrijfster en haar fictieve hoofdpersonage, de 17e-eeuwse arts en jurist Menno Molenaar, ontmoeten elkaar in New York. Ze zijn Rotterdammers die gestudeerd hebben in Leiden. Terug in Nederland volgt een tocht langs de plaatsen waar Menno heeft gewoond en geleefd. Via Menno schrijft Noordervliet over het leven in de Gouden Eeuw, de sociaal-maatschappelijke omstandigheden, de gespannen politieke situatie en de veranderingen in het denken over wetenschap en religie. Menno komt in aanraking met de kring rond Spinoza. Door diens ideeën raakt hij los van het geloof. Hij wordt gedwongen bij Johan de Witt te spioneren voor de Engelsen. Na een gewelddaad vlucht hij naar New York. De schrijfster is personage in de roman. Historische figuren dragen evenzeer bij tot de verbeelding van het leven in de Republiek als de bedachte personages. Hoop, wanhoop, verraad en agressie beeldt zij overtuigend uit. Menno’s dilemma’s zijn herkenbaar. Uit haar interventies als romanfiguur wordt duidelijk dat elke verbeelding van het verleden de werkelijkheid vertekent. Zeer aanbevolen.

Komt uit de Boekspot Hoog Catharijne.
Gaat ongelezen op reis, want staat al te lang in mijn kast.

Journal Entry 2 by Zazoetje at StationsBoekWissel beneden in Utrecht, Utrecht Netherlands on Thursday, September 19, 2019

Released 3 wks ago (9/21/2019 UTC) at StationsBoekWissel beneden in Utrecht, Utrecht Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

In de kast van de Boekwissel.
Vinder, veel leesplezier!
Boek, goede reis!

Journal Entry 3 by Elz70 at Utrecht, Utrecht Netherlands on Saturday, September 21, 2019
Gevangen maar nog niet gelezen. Het gaat snel weer op reis...

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.