Kuoleman divisioona

by Anatoli Gordijenko | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Joika of Kiiminki, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 9/5/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Joika from Kiiminki, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Thursday, September 05, 2019
Gummeruksen sivuilta:

Tämä ainutlaatuinen dokumenttiromaani kuvaa yhtä talvisodan kauhistuttavinta vaihetta. Kunniamerkeillä palkittu puna-armeijan 18. jalkaväkidivisioona ja sille alistettu 34. kevyt hyökkäysvaunuprikaati oli sodan sytyttyä 30. marraskuuta 1939 parissa viikossa saavuttanut Suomen alueella olevan maantien Käsnäselästä Lemettiin. Joulukuun 28. päivänä suomalaiset joukot piirittivät koko divisioonan, pirstoivat sen yhdeksäksi erilliseksi motiksi ja alkoivat tuhota sitä vähitellen. Sitä auttoivat neljänkymmenen asteen pakkaset ja hirveä nälänhätä.

Kolme kuukautta jatkuivat taistelut, kärsimykset ja hidas kuolema. Apua ei saatu. Divisioona oli tuomittu tuhoutumaan, mutta puna-armeijan ylipäällystö ei antanut lupaa läpimurtoon. Vihdoin 28. helmikuuta lupa saatiin, mutta omien luokse pääsi vain noin 1.000 miestä ja naista. Olettamusten mukaan moteissa tuhoutui yli 15.000 puna-armeijan sotilasta. Divisioonan komentaja G. F. Kondrashov teloitettiin.

Anatoli Gordijenkon teos perustuu divisioonassa palvelleen sotakirjeenvaihtaja, politrukki N. I. Klimovin päiväkirjaan. Päästyään vapaaksi piirityksestä tämä ei pystynyt kirjoittamaan eikä puhumaan kokemuksistaan. Se oli kiellettyä ja vaarallista!

Released 1 wk ago (9/7/2019 UTC) at Raahen kaupunginkirjasto in Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirjamessuille.

Journal Entry 3 by wingMMerwing at Siikajoki, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Monday, September 09, 2019
Kirjamessuilta napattu.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.