Sydämenasioita Jylhäsalmella

by Kirsi Pehkonen | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 9/5/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in a Controlled Release! This book is in a Controlled Release!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, September 05, 2019
Kirjan esittely kustantajan sivuilla:

Kun juuri opettajaksi valmistuneen Riinan avomies Aki pakkaa yllättäen tavaransa, Riinan elämässä menevät uusiksi paitsi rakkaus-, myös kesätyökuviot, Akin isän firmaan kun ei enää ole asiaa. Onneksi lossikahvilaa Jylhäsalmella pyörittävä Sirkka-täti tarvitsee kesäapulaista. Luonnonkauniissa suvimaisemissa, omintakeisten mutta hyväntahtoisten jylhäsalmelaisten joukossa on hyvä parannella sydäntä, mutta kun Sirkka-täti loukkaa jalkansa, on Riinan otettava kahvilanpidosta isompi vastuu kuin hän oli ajatellut. Riina saa myös huomata, että kaikilla Jylhäsalmen miehillä ei ole puhtaita jauhoja pussissaan…

Sydämenasioita Jylhäsalmella aloittaa uuden kotimaisen sarjan, jossa on kaunista maalaismaisemaa ja aitoja ihmisiä, huumoria, jännitystä ja romantiikkaa. Seuraava osa ilmestyy keväällä 2018.

4. painos
Karisto 2019
(1. painos vuonna 2017)

- Tänään Suomalaisesta Kirjakaupasta Pöllöklubikortin leimoilla maksutta saatu pokkari. Valitsin kirjan oikeastaan enemmän äitiäni ajatellen, mutta kas, se oli ollut omalla toivelistallani 4.6.2017 alkaen :D

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Monday, September 16, 2019
Luin kirjan jo viime viikolla, eihän 190 sivuun nyt kauan mennyt. Mukavan leppoisaa lukemistahan tämä on, ja lopputulema on tietysti helppo arvata :D Tykkäsin Riinan kesänvietosta Jylhäsalmella ja siinä pikkumökissä. Jylhäsalmi-sarjan kakkosen olen saamassa Toivelistahipasta ja kolmosen ostamista harkitsen ainakin puolivakavissani ;)

Pari pientä epätarkkuutta/epäloogisuutta olin tarinassa havaitsevinani, mutta se nyt on vähän. Hiukan Pehkonen ehkä vetää överiksi jylhäsalmelaisten maalaisuuden, esimerkiksi perinteiset ruisvoileivät heille maistuvat, mutta vaaleammat sämpylät ovat "suuren maailman kotkotuksia" :D No, tällaisessa viihdekirjassa sellaiset yksityiskohdat eivät niin häiritse ;) Joitain teennäisiä juonenkäänteitä kirjaan myös sisältyi, kuten se Vatas-hässäkkä, eikä Riinan - niin opettaja kuin onkin - käyttäytyminen aina kovin aikuismaiselta vaikuttanut, esimerkiksi juuri sen Vatasen tapauksen synnyn yhteydessä. Juhannuskoivujen hakeminen ovenpieleen vasta illan päätteeksi juhannusaattona on erikoinen tapa, kyllä ne meillä päin haetaan silmäniloksi ja tuoksua tuomaan jo päivällä :)

Riinan koti-illanviettosuunnitelmat pikkumökissä kuulostavat juuri siltä, miten kesäinen ilta pitääkin viettää:
"Riina oikein odotti rauhallista koti-iltaa omassa seurassaan. Sauna lämpiämään, soutulenkki, kylpemistä ja uintia. Hyvä kirja ja iltatee. Ajoissa peiton alle, kirja kaverina."

Eikä tytön kesäpäivänkään viettotavassa mitään vikaa ole :D
"Riina siirsi kirjekuoret talteen tyynyn alle, kuntosalikirjeen päällimmäiseksi ja iltapäivällä hoidettavaksi. Ensin tärkeämmät asiat, kuten dekkarin lukeminen, aamupäiväpulahdus, aurinkovoiteella rasvaus ja taas dekkarin luenta. Ellei sitten pieni torkahdus tunkisi väliin."

Hauska sattumus oli, että viime viikolla lukiessani kirjaa kahvilassa kahvin ja voisilmäpullan kera kirjassakin kahviteltiin ja haukattiin tyytyväisenä voisilmäpullaa Lossari-kahvilassa :D

Edit: Kuvassa kirja on matkalukemisenani P-junassa 9.9.2019 :)

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Monday, September 16, 2019

Released 1 mo ago (9/16/2019 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hyvää matkaa Jylhäsalmelle!

Journal Entry 4 by -Ansa at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, September 21, 2019
Mielenkiintoinen rakkaustarina, päättyi hyvin, tietysti.
(Luettu 19.9.2019)

Journal Entry 5 by -Ansa at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, September 21, 2019

Released 3 wks ago (9/21/2019 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirjan palautus.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.