Matkaan taas

by Leena Kaartinen | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by MINKULA of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 8/21/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by MINKULA from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, August 21, 2019
En muista, mihin tarkoitukseen aikoinaan nappasin tämän kirjan. Muistelen, että tämä olisi peräisin Raamattuopiston kirppikseltä tai ilmaishyllystä, mutta yhtä hyvin voi olla myös löytö jostain kirjaston kierrätyshyllystä. Leena Kaartisen matkakertomuksia löytyy muitakin hyllystäni, mutta niitä ei ole tullut luettua, koska luen niin harvoin mitään elämänkertakirjallisuutta.

Kirja sisälsi pääasiassa aika tavanomaista lähetystyöntekijän arkea. Itseäni vähän hämmästytti Kaartisen persoonallisuus. Jotenkin tulee helposti harhakäsitys, että lähetystyöntekijät ovat poikkeuksellisen hyväntahtoisia ja uhrautuvia ihmisiä, mutta Kaartinen onkin omalla tavallaan aika rämäpäinen. Itse asiassa se on varmasti oikein hyvä ominaisuus lähetystyöntekijälle, ettei tulisi tehtyä liikaa töitä ja väsyttyä kaikenlaisten kuormien kantamiseen.

Osallistun tällä Maailman maat -haasteeseen ja Kirjan vuosi 2019 -lukuhaasteeseen (3. Kirja sellaisesta kirjallisuuden lajista, jota et yleensä lue). Yleensä ei tule juuri luettua tällaisia elämänkertatyyppisiä kirjoja.

Journal Entry 2 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, November 12, 2019

Released 1 mo ago (11/12/2019 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Miitissä seuraavalle. :)

Journal Entry 3 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, November 12, 2019
Kiitos, kun ajattelit minua. Tämä sopisi muutamaan haasteeseen minullakin. Enemmän mullakin kuluu muita kuin elämänkertoja yleensä, mutta katsotaan.

Journal Entry 4 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, December 09, 2019
Tämä kirja yllätti positiivisesti. On muuten pieni ja kevyt kantaa matkalukemisenakin. Kaartinen kuvaa omaa inhimillisyyttään ja rosoisuuttaan minusta valloittavasti ja antaa siten realistisen ja samaistuttavan kuvan lähetyslääkärin elämästä ja yleensäkin siitä, miten lähetystyöntekijät ovat tavallisia ihmisiä eivätkä mitään pyhimyksiä. Tuittupäitä ja äkäisiä akkojakin voi Jumala käyttää työssään ja kun yksi on vähän räiskyvämpi ja rämäkämpi saa toinenkin samanlainen luvan olla oma itsensä. Ja luulenpa minäkin, että ihmisen hädälle herkempi ihminen saattaisi uupua ja masentua ihmisten loputtomien tarpeiden edessä paljon pahemmin. Kaartinenkin on välillä mieli maassa ja sairastuu kirjan kuvaaman ajanjakson aikana myös fyysisesti vakavasti. Lastenlääkäri joutuu lähetyskentällä suorittamaan mitä moninaisempia tehtäviä, myös erilaisia leikkauksia. Kirjassa viitataan myös siihen, miten naislääkärinä on vaikea saada arvostusta ammattitaidolleen niin kollegojen kuin kansan parissa ja myös siihen, miten yksineläjä joutuu toimimaan varaosana eli siirtymään sijaistamaan eri sairaaloihin, kun perheellisille tämä olisi vaativampaa. Ihanaa lukea Kaartisen keskustelua oman itsensä ja Jumalan kanssa ja miten hän löytää sovun erilaisissa tilanteissa ja suostuu kutsumukseensa omana itsenään lahjoineen ja heikkouksineen.
Itse yhdistän Kaartisen Afganistaniin, jossa hän on tehnyt pitkän uran, mutta olipa mielenkiintoista lukea tämä kuvaus eteläisestä Etiopiasta ajalta, jolloin se oli kommunistinen valtio. Kristityt olivat maassa jotensakin ahtaalla ja tarkkailun alla.
En tiedä Etiopiasta kovinkaan paljoa, jotain tiedonjyviä tarttui tästä kirjasta mukaan ja googlasin myös hieman ja vaikuttaa mielenkiintoiselta maalta.
Time-lehti valitsi Leena Kaartisen eurooppalaisten sankarien joukkoon vuonna 2005.
Taidanpa lukea lisääkin tämän naisen elämästä, jos vastaan tulee!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.