Vesimies

by John Irving | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by kirjateoria of Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 8/19/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by kirjateoria from Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Monday, August 19, 2019
Fred ”Juksu” Tumperin elämäntaival on yhtä syöksylaskua: vaimo on mustasukkainen, tyttöystävä haluaa lapsen, akateeminen ura kangertelee eikä isä auta rahahuolissa. Ja päälle päätteeksi häntä piinaa ikävä vaiva, joka vaikuttaa merkittävästi hänen intiimeihin suhteisiinsa.
John Irvingin nuoruudenteos on hullunhauska ja nokkela tarina kaverista, joka on vähällä eksyä oman elämänsä sokkeloihin.

Vesimiehen päähenkilöllä Fred Trumperilla, ystävien kesken Juksulla, on kiusanaan ahdas ja kiemurainen virtsaputki. Ahtaat paikat tulehtuvat ja hoitokeinoksi valitaan vesihoito. ”Paljon vettä ennen yhdyntää ja pissille sen jälkeen!”
Fredin elämä on yhtä kiemuraista kuin hänen intiimit putkensa. Hän ei ole mikään suoraviivainen toimen mies, vaan pikemminkin taipuvainen alistumaan kohtalon metkuihin. Ne tuovat hänen puolisokseen uljaan germaanissyntyisen syöksylaskijattaren, mutta avioliitosta ja iloisesta perhetapahtumasta on seurauksena välirikko isän kanssa ja jatkuvat rahahuolet. Hän yrittää elättää perhettään myymällä rintamerkkejä jalkapallo-otteluissa, toimimalla äänittäjänä dokumenttifilmeissä ja vippaamalla ystäviltään. Mutta kun asiat menevät peruuttamattomasti solmuun, Juksu lähtee Wieniin etsimään kadonnutta ystäväänsä ja selvittelemään pasmojaan. Sillä aikaa hänen elämänsä kuviot muuttuvat kotimaassa täydellisesti; takaisin palattuaan Fred päätyy elämään Tulpen-nimisen tytön kanssa keskellä akvaariota ja esittämään pääosaa hänestä itsestään kertovassa elokuvassa.
Kuva Juksu Trumperin elämästä rakentuu taidokkaasti useita vuorottelevista tasoista. Mukana on hänen sairauskertomuksensa, hänen kummankin naissuhteensa tarina, kirjeenvaihto velkojien kanssa ja elokuvasynopsiksia. Ja tämän kaiken lomassa kulkee Aktheltin ja Gunnelin tarina muinaisnorjalaisesta runoelmasta, jonka käännöksestä on määrä tulla Juksun suuri akateeminen opinnäyte.
(takakansi- ja lieveteksti)

Released 1 mo ago (8/19/2019 UTC) at Neste Oulainen in Oulainen, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

WILD RELEASE NOTES:

Vesimiehen voi löytää esitehyllystä. Lukuiloa löytäjälle!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.