Hytti nro 6

by Rosa Liksom | Literature & Fiction |
ISBN: 9789510382745 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 8/3/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, August 3, 2019
Aiemmin jo lukemani kirja, tämä tuplakappale tulee vapautumaan BC-kirjana.

Takakansi:

"Itä on itä ja länsi on länsi, on tyttö ja tytöllä unelma. On Neuvostoliitto, sen kulahtanut ja absurdi todellisuus, lannistetut mutta kekseliäät ihmiset, korruptio ja tyly lähihistoria. On Siperian juna, junassa hytti ja tytön matkakumppanina venäläinen mies. Ohi vilahtavat toisensa kaltaiset kaupungit ja pystyyn mätänevät tehtaat, kaduilla lainehtivat joet ja myrkytetyt metsät. Tähdet kolisevat jääkuutioina vihreällä taivaalla ja räkäinen kissa naukaisee yössä."

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases on Wednesday, February 5, 2020

Released 2 yrs ago (2/5/2020 UTC) at Tampere, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Miittivapautus!

Journal Entry 3 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, February 5, 2020
Minä poimin tämän mukaani miitistä. Pitää paikata aukko sivistyksessä ja lukea tämä paljon puhuttanut ja palkittu teos. Ehkäpä lisämotivaattorina toimii myös kirjan sopivuus haastehommiin :). Kiitokset lukutuolille!

Journal Entry 4 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, February 11, 2020
Olipa samanaikaisesti sekä rujo että kaihoisa tarina. Siperian junan tunnelma maalautuu lukijalle juuri sellaisena kuin se on ollut helppo kuvitella. Hajut, maut, brutaalit keskustelut ja vuorokausien sekoittuminen toisiinsa junan omaehtoisessa rytmissä ovat käsinkosketeltavia. Pidin Neuvosto-melankolian ja rappionkin kuvauksista, joissa esim. uurrekasvoiset myyjämummot kuitenkin taikovat esiin kuumia kaalipiiraita ja venäläisten mestareiden musiikki soi. Neuvostoliiton aikana en itänaapurissa ehtinyt käydä, mutta jotain kirjan maailman kanssa samanlaista tavoitin vielä 1998 Kuolan niemimaalla Murmanskin takamailla Apatiitin ja Kirovskin kaivoskaupungeissa ekologisella opiskelijavaihtoleirillä. Sen sijaan nyky-Pietarin metropoliin tai Viipurin kaduille Liksomin teksti tuntui kaukaisemmalta.

Kirjan tyttö jäi puhumattomuudessaan minulle etäiseksi, mutta tehty vaivalloinen matka taisi olla hänelle joka tapauksessa tärkeä oivallus itseensä ja tulevaisuuteensa. Ehkäpä seuraavaksi kurkkaan vielä Liksomin kotisivuilta, mahtaako sieltä oikeasti löytyä tarinalle takakannessa luvattua jatkoa.

Kiitokset lukutuolille lukumahdollisuudesta!

Journal Entry 5 by wingBookgeowing at BookCrossing Meet-Up, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Thursday, February 20, 2020

Released 2 yrs ago (2/20/2020 UTC) at BookCrossing Meet-Up, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Miittipöydästä eteenpäin.

Journal Entry 6 by Hiirenkorva at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, February 22, 2020
Otin kirjan mukaani miitistä, kun sitä suositeltiin minulle.

Journal Entry 7 by Hiirenkorva at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, March 6, 2020

Released 2 yrs ago (3/6/2020 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Otan kirjan mukaani miittiin lukutuolille.

Journal Entry 8 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, March 6, 2020
Jonkin sortin nolouden huipentuma kerjätä takaisin kirjaa, jonka olen juuri laittanut kiertämään :)Tämän olen siis joskus jo lukenut, mutta lukisin mielelläni uudelleen ennen toukokuun lukupiirin kokoontumista - Hytti nro 6 on silloin lukupiirikirjana. Palautan takaisin Hiirenkorvalle , joten laitan sen reserved-statukselle.

Journal Entry 9 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, April 11, 2020
Edellisestä lukukerrasta on näköjään aikaa liki 8 vuotta. Mielikuvissani tämä on jäänyt karuksi ja rujoksi kirjaksi, josta sekä pidin että en. Samat tunnelmat tällä toisellakin lukukerralla - tämän ankeampaa matkakuvausta en muista lukeneeni, mutta matka Moskovasta Ulan Batoriin on kuvattu niin elävästi, että suorastaan haistoin ja maistoin kaikki kuvatut hajut ja maut. En kaipaa junamatkaa Siperiaan ja jos kaipaisin, en haluaisi hyttikaveriksini tämän kirjan vodkanhuuruista, etovaa äijää.

Journal Entry 10 by winglukutuoliwing at Tampere, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases on Thursday, August 20, 2020

Released 1 yr ago (8/20/2020 UTC) at Tampere, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Laitoin jo huhtikuussa viestin Hiirenkorvalle osoitetta kysyäkseni, mutta viesti ei kuulemma koskaan mennyt perille. Höh! Kirja toivottavasti pääsee nyt takaisin hänelle illan bc-tapaamisessa.


Journal Entry 11 by Hiirenkorva at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, August 21, 2020
Kirja jäi viimeksi kesken, joten sain sen nyt mukaani miitistä lukutuolin tuomisena.

Journal Entry 12 by Hiirenkorva at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, September 22, 2020
Junamatka halki Siperian venäläiseen sielunmaisemaan. Matka ehkä oli tärkeämpi kuin perille pääseminen. Neuvostoliitossa kaikki tuntui olevan hajoamaisillaan. Mitään ei korjattu ehjäksi. Tarinan mies oli vastenmielinen, en haluaisi jakaa junanhyttiä hänen kaltaisensa kanssa. Kirjan kieli on rikasta ja erittäin kuvailevaa. Hajut, maut ja rujon maiseman pystyi melkein itse aistimaan.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.