Hiekkaa

by Kobo Abe | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by sumako of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 7/13/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by sumako from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, July 13, 2019
Kovakantinen. - Engl. laitoksesta suom. Antero Tiusanen ; Kuvat: Matši Abe. - Gummerus 1967. - 225 sivua : kuvitettu
Alkuteos: Suna no Onna, ©1964

www.kirjasampo.fi (13.7.2019):

’Hiekkaa’ on merkillinen, arkitodellisuuden rajat rikkova romaani, joka tarkasti erittelee ihmisen tiedostamaa todellisuutta.

Kobo Abe on kirjailijan Kafkan persoonallinen, itämainen vastine, hänen perusasetelmansa tässä kirjassa on tyypillisesti kafkamainen. Päähenkilö asetetaan johdonmukaisen epätavallisiin olosuhteisiin, joissa mikään hänen aiemmin omaksumansa tieto tai asenne ei päde. Ihminen kohtaa itselleen täysin vieraan johdonmukaisuuden, jota vastaan hän epätoivoisesti asettaa oman, itsestään selvänä pitämänsä logiikan. Tämä kumotaan ja osoitetaan vääräksi, näin ihminen pakotetaan lopulta omaksumaan vieras todellisuus.

Tässä oudossa maailmassa, rannikon hiekkadyyneillä sijaitsevassa kylässä, johon kirjailijan päähenkilö, hyönteisiä keräämään lähtenyt mies joutuu, hallitsee ikuinen liike. Talot ovat syvien, alati muotoaan muuttavien hiekkakuoppien pohjalla, joista asukkaiden on aina yön aikana kuljetettava pois päivällä valunut hiekka. Jos yksikin kuopista täyttyy, hautautuu pian koko kylä. Kylän ihmisille tällainen elämänmuoto on itsestään selvä, eivätkä he voi eivätkä yritäkään ymmärtää miehen haluttomuutta sopeutua heidän elämäänsä. Mies pakotetaan asumana eräässä syvimmistä kuopista kyläläisnaisen kanssa ja auttamaan häntä hiekan lapioimisessa. Vuoden kuluttua mies on vapaa, mutta onko hän vapaa…
(takakansiteksti)

Released 1 mo ago (6/29/2022 UTC) at Pääkirjaston vaihtohylly in Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

WILD RELEASE NOTES:

Lukuiloa!

Journal Entry 3 by halonhakkaaja at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Thursday, June 30, 2022
Onnea syntymäpäiväsankarille tämänkin nappauksen myötä! Kobo Abelta olen lukenut yhden kirjan aiemmin. Tämä vaikuttaisi sellaiselta, että pitää malttaa lukea ajatuksella.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.