Siinä maassa kultainen kilpikonna tanssii kuutamossa

by Ludvik Askenazy | Children's Books | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Chania of Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on 7/11/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Chania from Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Thursday, July 11, 2019
Slovakia on pieni maa, jossa on lukuisia lähteitä, vanhoja muureja, vuorikauriinpolkuja, vihreitä pilviä ja syviä kaivoja. Slovakialaiset isoisät kertoilevat tarinoita silloin kun ukkonen käy, ja kaikkein mieluimmin sinisten elosalamoitten aikaan. Slovakiassa näet pääasiassa isoisät kertovat tarinoita. Kun alkaa sinisten salamoiden aika, sanovat lapset: "Ohoi, nyt tästä sukeneekin sininen tarinahetki".

Tämän kirjan alaotsikko voisi olla vaikkapa "maailman ympäri viidessä tarinassa". Ludvik Askenazy vie (ääneen)lukijansa ja kuulijansa satujen siivin Gruusiasta Slovakiaan, Kameruniin, Burgundiin (jossa isoäidit eivät ryhdy edes aloittamaan satua ilman viinitilkkasta) ja lopulta Andalusiaan. Matkan varrella tavataan ikimuistoisia tuttavuuksia kuten parooni Edestakaisin ja Tarkkanaolon hidalgo Don Filip Varovainen, vesihiisien ja rumilusten päällysmies Janko sekä Tabibi, joka asuu Tummien sadepilvien alla voitetusta pelosta vasemmalla. Sadut ovat pitkähköjä, joten ihan pienet lapset eivät ehkä jaksa keskittyä kokonaisen tarinan verran. Näissä saduissa huumori kukkii ja aikuinenkin saa vähän väliä naureskella partaansa -ja muhiipa pinnan alla syvempien vesienkin kaloja:
"Se sitten siitä ja valmistaudutaan häihin. Mutta älä kuvittelekaan, että minä sinun kanssasi mistään ikkunoista tulen hyppelemään. Kun kansa on kylläinen, ei sen kuninkaan tarvitse ryhtyä mistään ikkunasta loikkimaan."v

Journal Entry 2 by Chania at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Friday, July 19, 2019
Viehättäviä, hiukan erikoisiakin satuja.

Vapautuu Bookcrossing - kesäpäivillä.

Journal Entry 4 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, August 19, 2019
Kiitos kirjasta, Chania! Olipa hauska tavata taas!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.