Het Pauluslabyrint (Dwarsligger)

by Jeroen Windmeijer | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Zazoetje of De Bilt, Utrecht Netherlands on 7/7/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Zazoetje from De Bilt, Utrecht Netherlands on Sunday, July 07, 2019
Wanneer de burgemeester van Leiden het startschot wil geven voor het plaatsen van ondergrondse vuilcontainers, stort hij met graafmachine en al de diepte in. Daar blijkt zich een ondergronds gangenstelsel te bevinden. Ook wordt er een jongen gevonden. Hij lijkt niet gewond, maar toch zit hij onder het bloed. Als kort daarop een universitair docente en een hoogleraar verdwijnen, ziet archeoloog Peter de Haan zich gedwongen op onderzoek uit te gaan. Hij stuit op een deel van de vaderlandse geschiedenis dat niet voor niets eeuwenlang verborgen was gebleven. Leiden schudt op zijn grondvesten. Hora est, maar wiens uur heeft geslagen?
Jeroen Windmeijer (1969) heeft culturele antropologie gestudeerd en is docent godsdienst en maatschappijleer op een middelbare school in Leiden. Hij heeft een grote fascinatie voor de figuur van Jezus en voor het (vroege) christendom. Zijn eerste boek, De bekentenissen van Petrus, werd door pers en boekhandel met open armen ontvangen; in Leiden en ver daarbuiten. Met Het Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers-complot vestigt hij zich definitief als grootse verhalenverteller.

Recensie Bol.com:
Peter de Haan, docent aan de Universiteit Leiden, ontvangt een merkwaardig bericht: 'Hora est' en een brief met dezelfde boodschap en een verwijzing naar een Bijbeltekst. Hij gaat met Judith, een goede vriendin, naar de plaatsing van de eerste ondergrondse vuilcontainer, waarbij de burgemeester in een diepe kuil zakt. Er blijkt een ondergrondse gang te lopen. Dan begint een adembenemende serie gebeurtenissen. Peter krijgt opdrachten die hem door de hele stad leiden met als einddoel de gekidnapte Judith. Inmiddels is hij ook op de vlucht voor de politie, die hem zoekt voor moord op zijn professor, bij wiens benoeming hij gepasseerd is. Binnen 24 uur moet hij aan alle moeilijke opdrachten voldoen. Als een rode draad loopt een reeks van zeven visioenen door het boek, die over de apostel Paulus gaan, zij het dat diens lotgevallen afwijken van de Bijbelse beschrijving. Een omvangrijke sekte van christelijke Mithrasaanhangers vervult een sleutelrol. Tweede thriller (na "De bekentenissen van Petrus', 2015)* met archeoloog Peter de Haan in de hoofdrol. De auteur (1969) is erin geslaagd een kritische, op Bijbelse verhalen rondom Jezus gebaseerde thriller te schrijven. De plot is ijzersterk met een spectaculaire ontknoping.

Gekocht in de Dwarsligger Pop-up Store in Utrecht, met nog een ander boek van Jeroen, waar ik een leuke spontane ontmoeting had met de schrijver. Gesigneerd exemplaar.

Journal Entry 2 by Zazoetje at De Bilt, Utrecht Netherlands on Friday, March 27, 2020
Het begon spannend en de vergelijking met Dan Brown snapte ik wel, maar gaandeweg het verhaal raakte ik de kluts kwijt. Het is een intelligente thriller en ik wilde wel weten hoe het afliep, maar ik heb soms ook de neiging gehad te stoppen. Uit sympathie voor de schrijver heb ik dat niet gedaan. Gelukkig, want het laatste kwart van het boek boeide mij wel weer. Een en ander kan ook gekomen zijn doordat ik voor dit boek weinig continuïteit in leestijd heb gehad en daardoor steeds opnieuw in het verhaal moest komen. Gemengde gevoelens dus.

Journal Entry 3 by Zazoetje at - Per post of in persoon doorgegeven, Zuid-Holland Netherlands on Friday, March 27, 2020

Released 2 mos ago (3/30/2020 UTC) at - Per post of in persoon doorgegeven, Zuid-Holland Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Op weg naar EmEli in Voorschoten, die dit boek voor mij wil releasen in een minibieb in Leiden. Want in Leiden vindt het vast een geïnteresseerde lezer en dat verdient het boek. Bedankt voor de moeite EmEli!!

Journal Entry 4 by EmEli at Voorschoten, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, April 02, 2020
En het boek is veilig in Voorschoten aangekomen! Ik denk dat ik het eerst zelf ga lezen om daarna een leuke minibieb in Leiden te zoeken.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.