Elämästä, kuolemasta ja aivokirurgiasta

by Henry Marsh | Literature & Fiction |
ISBN: 9789515244970 Global Overview for this book
Registered by em64 of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 6/24/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by em64 from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, June 24, 2019
(orig. Do No Harm, suom. Ulla Lempinen)

Takakannesta:

"Millaista on leikata työkseen ihmisaivoja - harmaata materiaa, joka on ajatusten, tunteiden ja järjen, koko minuuden syntysija? Millaista on pitää käsissään toisen ihmisen elämää? Kuinka elää seurausten kanssa silloin, kun leikkaus epäonnistuu? Ison-Britannian arvostetuimpiin neurokirurgeihin kuuluva Henry Marsh kuvaa haastavaa työtään suoraan ja kiertelemättä. Hän tavoittaa muistelmissaan kirurgin työhön kuuluvat euforiset onnistumisen hetket sekä kalvavat epäonnistumiset ja katumuksen. Syvästi humaani teos pysäyttää miettimään, mikä ihmisen ainutkertaisessa elämässä todella on tärkeää."

Ei ihan tavanomaiset muistelmat, mutta toisaalta neurokirurgia ei ole ihan tavallinen lääketieteen ala. Minusta ei olisi lääkäriksi, eikä varsinkaan leikkaamaan ihmisten aivoja. Rehellisesti Marsh kertoo epäonnistumisistaan, turhautumisestaan sairaalabyrokratiaan, epävarmuudestaan, mutta myös onnistumisen euforiasta ja jännittävästä työstään. Tykkäsin kirjasta juuri tuon rehellisyyden takia; useinhan elämäkerroissa on liiankin kanssa ylisanoja. Kaikkein uskomattominta kai kaikessa on kuitenkin se, että NHS pystyy edes jotenkin hoitamaan tehtäviään. Marsh suomii varsin kovin sanoin julkisen sairaanhoidon tehottomuutta, joustamattomuutta, byrokratiaa ja käytännön sairaanhoidosta vieraantuneita poliitikkoja ja johtoporrasta.

Journal Entry 2 by em64 at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, November 26, 2020

Released 1 mo ago (11/26/2020 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja jatkoi matkaansa seuraavalle lukijalle.

Journal Entry 3 by wingPiikuwing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, November 30, 2020
Kirja on täällä, kiitos em64. Nappasin tämän Lauseen mitalla-pussista, ja jotain tällaista olisi ehkä voinut arvata olevan tulossa. Ensimmäinen lause kuuluu näin: "Joudun usein leikkaamaan aivoja, ja se on kauheaa." Miten kauheaa, sehän selviää kun uskaltaudun lukemaan tämän kirjan.

Jotain tällaista saattoi ehkä

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.