Käyttövehkeitä

by Soili Pohjalainen | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTyrnimarjawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 6/12/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTyrnimarjawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, June 12, 2019
Kuvaus:
Se käveli vessan kynnykselle ja kuoli. Paikallinen autokauppias, menestyvä juoppo, Saanan isä.
Saana on kasvanut autokaupan takahuoneessa, oppinut kaikki automerkit ja niiden myyntipuheet. Hän on laittanut herätyskellon soimaan aikaisin ehtiäkseen autoliikkeelle ennen koulua, isän tyttö ja kunnon työmies.
Isältä jää vanhan miehen hien hajuinen Volvo ja omakotitalo, jonka kirjahyllyssä on seinään päin käännetty valokuva kadonneesta isoveljestä. Saana kokoaa muistojen palasista kuvaa perheestään: Isästä, joka hakee raviradalta pianorahat. Äidistä, jonka kaltainen Saana ei halunnut olla ja jonka kaltaista hänestä ei tullutkaan. Isoveljestä, joka katosi.
Käyttövehkeitä on rosoisen nostalginen ja hauskan omaääninen romaani tytöstä, jonka lapsuuden bensanhaju sekoittuu nykyhetkeen ja jonka harteita isän varjo painaa raskaana. Kun perheen mahtimiehen aika on ohi, on nojauduttava omiin päätöksiin. On pakattava hyvät ja huonot muistot. On myytävä Volvo.
**********
Luettu 15.8.19
Olipas mainio tarina! Kirja ylitti kaikki odotukset. Mustaa huumoria, hyvät tyypit. Ajoittain Saanan tylyt ja ilkeät arviot lähiomaisistaan tuntuivat pahalta, sillä olihan hänen isänsä ihan symppis mies ja isoäitikin vaikutti ihan normaalilta ihmiseltä. Mutta muistaahan sitä omasta nuoruudestaankin kuinka kaikki vanhemmat ihmiset tuntuivat aivan idiooteilta.
Tästä saisi mainion leffan, osaisin heti ehdottaa pääosien esittäjätkin:)
Myös puoliso luki tämän ja tykkäsi.

Journal Entry 2 by wingTyrnimarjawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 10, 2021

Released 4 mos ago (3/10/2021 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Siirtyy Saka74:lle.

Journal Entry 3 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, March 11, 2021
Tästä kirjasta en muista aiemmin kuulleeni, mutta kiinnostuin luettuani kommenttisi. Kiitos kirjasta!

Journal Entry 4 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, June 4, 2021
Tämä ei kyllä nyt ollut ollenkaan minun kirjani. Välillä oli monta päälausetta toisensa jälkeen ja kun harpoin eteenpäin ja taas eteenpäin, niin taas osui silmiini sama ilmiö säännöllisen epäsäännöllisesti. En kerta kaikkiaan jaksa lukea sellaista pötköä. Lopetin lukemisen sivulle 26/208.

5.6. Yritin lukea tätä vielä uudestaan, mutta kirjoitustyyli ei miellyttänyt tänäänkään. Siellä täällä olevien päälausepötköjen lisäksi kirjoitustyylissä tökki jokin muukin eikä tarinakaan imaissut mukaansa.

Journal Entry 5 by Saka74 at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, June 11, 2021

Released 1 mo ago (6/12/2021 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hyviä lukuhetkiä toivekirjan parissa Annimannille ja kiitos toukokuulle kuriroinnista! Toivottavasti pidät kirjasta enemmän kuin minä.

Journal Entry 6 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, June 14, 2021
Kuriiri kiinnostui kirjasta eli otin tämän lukuun. Minua tämän kirjan tyyli viehättää kovasti! Tykkään peräkkäisistä päälauseista kovasti.
Edit. 20.6.2021
Eilen sain kirjan loppuun. Miellytti tosiaan tämän esikoiskirjan tyyli. Eheä kokonaisuus, Suomi-draamaa minun makuuni. Jäi mieleen hautajaiskohtaus, jossa Repe ja Saana supattelevat autosta ja muut luulevat kenties sivusta seuraten kyseessä olevan surunvalittelut. Myös jäi mieleen, miten Saana välillä heittäytyi kuvitellun kaksoissisaren Sailan rooliin ja reisiin permanent-tussilla piirretyt sukkisten saumat, jotka seuraavana aamuna yhden yön jutun jälkeen eivät olleetkaan niin nerokas idea.
Ristiriitainen suhde ristiriitaiseen alkoholisoituneeseen mutta tyttäreensä lämpimästi suhtautuneeseen isään kuvattiin uskottavasti. Tässä nousee mieleen, miten isä peitteli Saanan rikkoman peilin äidiltä ja ei moittinut vihanpurkauksesta. Isällä itsellään oli tapana rikkoa astioita.

Lounais-Häme-lukuhaaste: Kirjan kansi viehättää minua, herätti heti kiinnostuksen kirjaa kohtaan.

Edit: Vapautusten vuosi - Kesäkuun vapautukseksi sopiva, koska kannessa on kuusi.

Journal Entry 7 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, June 29, 2021
Kiitos! Tämä vaikuttaa oikein lupaavalta. :)

Journal Entry 8 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, July 9, 2021
Tämä oli hieno! Minua Pohjalaisen kieli ja tyyli miellytti kovasti: ei mitään turhaa, mutta sitäkin osuvampaa ja koskettavampaa, mustaa huumoria myöten. Kertojaminä eri ikävaiheissaan tuntui hyvin autenttiselta, samoin muut hahmot, jotka olivat kokonaisia ihmisiä heikkouksineen ja vahvuuksineen. Täytyykin heti katsoa, onko Pohjalaiselta ilmestynyt tämän esikoisen jälkeen muuta.

Pidän kirjaa hyllyssä, kunnes löydän toisen kappaleen. Tässä on nimittäin katkelmia, joissa on ainesta kirjallisuusterapiakäyttöön. Kiitos kierrättäjille!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.