Wijze vrouwen

by Susan Smit | Philosophy |
ISBN: 9069745453 Global Overview for this book
Registered by Elefteria of Enschede, Overijssel Netherlands on 4/11/2004
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
9 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Elefteria from Enschede, Overijssel Netherlands on Sunday, April 11, 2004
ondertitel:
"inspirerende gesprekken over moed, liefde en magie"
dit was een van de kadootjes die ik kreeg voor mijn 40e verjaardag. van een vriendin die ook een beetje mijn jongere zus is. lief gekozen, en een mooi boekje.
Smit ontmoet 11 oudere vrouwen (oa. majoor Bosschart, prinses Irene, Elle Eggels, Char, Isabella Rosselini) en praat met hen over spiritualiteit, zelfstandigheid en je eigen leven vormgeven en meer van dat soort onderwerpen. leest lekker weg en is bij vlagen ook inspirerend.

Journal Entry 2 by Elefteria from Enschede, Overijssel Netherlands on Saturday, October 09, 2004
dit was een boekenring en is nog steds available om te lenen.

Journal Entry 3 by Elefteria at BookRing in Book Ring, A Bookring -- Controlled Releases on Sunday, October 10, 2004

Released 14 yrs ago (10/10/2004 UTC) at BookRing in Book Ring, A Bookring -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

vandaag op de bus naar Biba. veel leesplezier voor alle ringdeelnemers.

Journal Entry 4 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Tuesday, October 19, 2004
..en Biba heeft 'm! Is Croixje ook zondag in Tilburg? Dan lees ik hem deze week nog uit.
Ik heb Susan Smit ontmoet, toen ze Jane Goodall interviewde. Ik ben benieuwd naar hoe ze schrijft.

Journal Entry 5 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Monday, November 08, 2004
Nja, inderdaad, bij vlagen inspirerend. Ik had een beetje moeite met haar schrijfstijl, ze belooft allerlei interessants over de wijze vrouwen in kwestie en zaagt dan door over haar eigen relatie of haar aanvaringen binnen de heksenwereld. En toen ik haar ontmoette voor het interview met Jane, vond ik haar geen prettig mens. Dat maakte mijn blik gekleurd.
Maar. Ik vind het uitgangspunt voor dit boek heel prijzenswaardig, de positie van vrouwen op leeftijd in onze maatschappij is bepaald armzalig en we doen onszelf tekort door aan hun wijsheid voorbij te gaan. Hoera voor de wijze vrouwen!
Heel goed als ringboek, ik kan me voorstellen dat er voor iedereen wel iets te halen valt uit dit boek. Zo ook voor mij. Ik doe graag een aanbeveling.
De wijze vrouwen reizen door naar croix.

Released on Tuesday, November 09, 2004 at about 12:00:00 PM BX time (GMT-06:00) Central Time (US & Canada) at Controlled Release in Controlled Release, Controlled Release Controlled Releases.

RELEASE NOTES:

Op de post naar Croixdeguerre

Journal Entry 7 by KVI-716666 on Thursday, November 11, 2004
En vandaag kreeg ik 'm in de bus. Op een zeer goed gekozen moment, want ik heb a. geen ringboek in huis (hoe is 't mogelijk) en b. ik wist even niet wat te lezen. Oftewel, ik begin er vandaag nog in. Ben erg benieuwd, kan wat wel wat wijsheid en inspiratie gebruiken op het moment ;-)

Journal Entry 8 by KVI-716666 on Sunday, November 14, 2004
Sorry, maar ik ga het boek weer doorgeven aan de volgende. De schrijfster irriteert me mateloos omdat ze -naar mijn idee- ziczelf interessanter vind dan de vrouwen die ze interviewt. Helaas voor haar ben ik het daar niet mee eens. Ik vind ook dat daardoor de interviews erg oppervlakkig blijven en dat vind ik echt heel erg zonde, want ze heeft wel een aantal bijzondere vrouwen bij elkaar gekregen.

Ik neem het boek vanmiddag mee naar de meeting in Alkmaar, in de hoop dat Janna2 ook komt. En anders kijk ik Dettie even lief aan ;-)

Journal Entry 9 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, November 16, 2004
Ben gewoon bijzonder benieuwd naar de ideeen die oudere vrouwen over het leven hebben en naar hun plaats in de huidige maatschappij.

Journal Entry 10 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Monday, December 20, 2004
Susan Smit had beter twee boeken kunnen schrijven: één over de oudere vrouw met daarbij de gesprekken en één over haar eigen visie op het onderwerp vanuit haar heks-zijn. Allebei interessante onderwerpen, maar nu hinkt het boek op twee gedachten. Verder vond ik dat de diverse inzichten erg oppervlakkig worden aangestipt en er weer snel wordt verdergegaan naar een volgend gesprek. Jammer dat er in dit soort boeken nooit "gewone" vrouwen aan het woord komen!

Journal Entry 11 by Binebal from Barendrecht, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, December 23, 2004
Vandaag 4 ringboeken ontvangen waaronder deze! Ik meld mij weer!

Journal Entry 12 by Binebal from Barendrecht, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, January 09, 2005
Dit boek is een goed voorbeeld waarom ik bookcrossing zo goed vind. Zelf zou ik dit boek echt nooit gekocht hebben. Maar doordat je het van elkaar kunt lenen kom je met boeken in aanraking die je zelf nooit als eerste gekozen zou hebben.
Ik heb genoten van dit boek. Het heks-zijn heb ik overgeslagen want dat trekt mij helemaal niet. De interviews met de "wijze vrouwen" vond ik niet scherp genoeg en zij betrok alles met haarzelf en haar denkwijze.
Maar..
de wijze vrouwen op zichzelf erg interessant. Daar hebben wij deze schrijfster eigenlijk niet voor nodig.

Majoor Bosshardt zegt: Mijn leven is niet verrijkt door geld of bezit maar door mooie ontmoetingen.
Iets voor iemand betekenen , dat vind ik het mooiste wat er is. Daar word ik gelukkig van.
Als ik 's nachts wakker lig, ben ik altijd over anderen aan het prakkiseren. Je kunt niet de last van de hele wereld op je schouders nemen, dat weet ik ook wel, maar je kunt wel belangstelling tonen voor diegene die op je pad komen.

Dit stukje slaat erg op onze (manlief en ik) levensstijl! Als wij nou allemaal eens meer aan elkaar zouden denken dan zou het leventje er al heel anders uitzien!

Elefteria, dank je wel voor het lenen! Ik stuur het boek door naar Wilmar!


Journal Entry 13 by Wilmar from Leiden, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, January 16, 2005
Jongens, ik heb 'm gevangen! Het boek lag gisteren bij me in de brievenbus. Hij moet wel nog even op de ringen-stapel, maar ik laat weer van me horen.

Groetjes,
Annemarie

Journal Entry 14 by Wilmar from Leiden, Zuid-Holland Netherlands on Monday, January 31, 2005
Tja, ook ik stoorde me aan de persoon van Susan Smit. Niet dat ze me geen interessante en slimme meid lijkt, maar in dit boek maakt ze een grote journalistieke fout (althans zo heb ik dat geleerd); ze gaat in tegen het principe 'laat als interviewer je eigen stem niet horen in je gesprekken met anderen'. Ik vond zelf dat ze zelfs meer deed dan haar eigen stem te laten horen: ik vond haar evangeliseren met haar Oude Religie. Ik had nog nooit eerder iets van haar gelezen, en dan overvalt om te beginnen het woord 'crone' je al een beetje.

Omdat ik weet dat ze journalist is, heb ik haar boek ook wel een tikje kritischer gelezen, denk ik. Waardoor ik me er nu bijvoorbeeld ook aan stoorde dat ze fouten maakt waaruit blijkt dat ze (of dan in ieder geval haar redacteur) niet weet wanneer ze 'wat' of 'dat' en 'als' of 'wanneer' moet gebruiken.
Ook vond ik haar weinig kritisch. Ik weet niet of het haar gegeven was, maar koninging Noor, bijvoorbeeld, had ze misschien wat meer mogen prikkelen. Want hoe vrij zijn de crones in Jordanië nu eigenlijk?

Laatste puntje van kritiek: ik vond het eigenlijk vreemd dat Susan Smit vrouwen van vijftig al als 'oud' bestempelt. Dat zijn ze voor mij (en ik ben één jaar jonger dan Smit) namelijk niet. Smit is bijvoorbeeld hoogelijk verbaasd dat ze met de 'oude' vrienden van Elle Eggels zo'n leuke avond doorbrengt.

Deze punten van kritiek zijn natuurlijk gauw neergetypt en hebben er wat mij betreft vooral veel mee te maken dat Smit teveel over zichzelf schrijft. Want het moet gezegd: ik heb sommige stukken uit het boek ook met veel plezier gelezen. Ik was bijvoorbeeld altijd al benieuwd naar Prinses Irene, en vind het leuk dat ik nu een heel klein beetje meer over haar te weten ben gekomen. Ook de hoofdstukken over Majoor Bosshardt, Jane Goodall en Xaviera Hollander vond ik erg leuk om te lezen.
Net als biba89 prijs ik het idee achter dit boek.

Elefteria bedankt voor het ringen. Het boek gaat vandaag op weg naar vlindertje.

Journal Entry 15 by wingvlindertjewing from Oudkarspel, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, February 01, 2005
Aha, daar zijn de wijze vrouwen!
Leuk, dat ik het boek mag lezen. Ben erg benieuwd!

Bedankt voor het sturen Wilmar

Journal Entry 16 by wingvlindertjewing from Oudkarspel, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, March 29, 2005
Omdat het prive een tijdje niet zo lekker loopt, heb ik een stapel ringboeken, die ik ongelezen doorstuur.

Helaas dit boek dus ook.

Journal Entry 17 by Elefteria from Enschede, Overijssel Netherlands on Monday, April 11, 2005
een dozijn wijze vrouwen en een ietwat dwaze interviewster zijn weer thuis. vorige week al, sorry voor het late melden. ze staan weer in mijn kast. bedankt voor het meelezen allemaal en voor jullie commentaren.

Journal Entry 18 by zijdewerkster from Den Hoorn, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, July 21, 2007
En nu is het boek bij mij :-). Na alle reacties ben ik benieuwd wat ik er van ga vinden. Maar aangezien het geen haast heeft kan het nog wel even duren voor ik in dit boek ga beginnen.
Dankjewel Elefteria voor het opsturen!

Journal Entry 19 by zijdewerkster at BC Meeting 2013 in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Saturday, June 29, 2013

Released 5 yrs ago (6/30/2013 UTC) at BC Meeting 2013 in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Mee naar de meeting!

Journal Entry 20 by eBooklady at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, July 02, 2013
Dit is zo.n boek dat je in papier wil lezen ipv. digitaal. Dus dat ga ik doen ;-)

Journal Entry 21 by eBooklady at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, October 02, 2013

Released 5 yrs ago (10/2/2013 UTC) at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Voor wijwe vrouwen ;-)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.