Gevangen in zwart wit denken

by Babah Tarawally | Nonfiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 5/18/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Saturday, May 18, 2019
Van een collega gekregen om te crossen.


Recensie(s)
Vluchtelingen komen dagelijks naar Nederland om hier een nieuw bestaan op te bouwen. Vanuit Nederlands standpunt bezien, proberen we het aantal vluchtelingen te beperken en streven we ernaar om vluchtelingen in de regio zelf steun te verlenen. Hoe een vluchteling een en ander zelf ervaart, blijkt uit dit boek van Babah Tarawally. Inmiddels verblijft hij 23 jaar in Nederland, heeft de Nederlandse nationaliteit gekregen en beschouwt Nederland als zijn vaderland. Hij beschrijft zijn eigen ervaringen toen hij als vluchteling uit Sierra Leone in Nederland probeerde een nieuw bestaan op te bouwen, op de vlucht voor het geweld in zijn oorspronkelijke land. Zijn overwegingen confronteren de lezer met allerlei zwart-witdenken dat in Nederland aan de orde van de dag is. Alleen zien we dat nu vanuit het gezichtspunt van iemand die als vluchteling een en ander aan den lijve ondervindt. Daardoor levert dit boek een bijdrage aan de meningsvorming over het vluchtelingenvraagstuk en hoe we aan het zwart-witdenken kunnen ontsnappen.
J. SwaenJournal Entry 2 by wingjanna2wing at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Sunday, May 19, 2019
Een andere collega heeft me aangeraden dit boek te lezen, dus …….

Journal Entry 3 by wingjanna2wing at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Thursday, July 25, 2019
Gereserveerd voor een toekomstige meeting!

Journal Entry 4 by wingjanna2wing at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Monday, January 20, 2020

Released 3 wks ago (1/23/2020 UTC) at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.

Journal Entry 5 by OBCZ-HuisvHilde at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Friday, January 24, 2020
Dit boek staat vanaf donderdag 27 januari 2020 in de OBCZ in Hildes Heerlykhyd, het restaurant van Huis van Hilde, het archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.